Politiet: Rumænske trick-tyve stjal 1,2 millioner kr. fra ældre ofre

CN og hans medsigtede er sigtet for tricktyverier med et samlet udbytte på knap 1,2 mio. kr. Politifoto

78-årige Solveig Nielsen blev offer for tricktyveri. Om gerningsmændene var CN eller AB vides dog ikke. Video: Ernst van Norde
Følg Krimi

Han er en af Danmarks mest flittige og dygtige tricktyve.

Kun to uger efter, at den 47-årige rumæner CN var udvist efter en dom ved retten i Nykøbing Falster for tyveri, var han tilbage i Danmark.

Nu begyndte CN og en landsmand, den 27-årige AB, at udplyndre stribevis af ældre mennesker i Nordsjælland, lyder sigtelsen.

Læs om fire ofre for tricktyverier og de usle metoder her:

Ofre for udenlandske tricktyve: Sådan blev vi snydt

Ofrene fik afluret pin-koden til deres dankort, typisk i køen i supermarkedet, og udenfor blev dankortet ubemærket stjålet, mens rumænerne forvirrede deres ofre med forskellige påfund.

Med dankortet og den ægte pin-kode i hånden spurtede rumænerne rundt til de nærmeste kontantautomater og hævede hvad de kunne nå, inden kortet blev spærret.

CN og hans medtiltalte er tiltalt for tricktyverier med et samlet udbytte på knap 1,2 mio. kr. Politifoto
CN og hans medtiltalte er tiltalt for tricktyverier med et samlet udbytte på knap 1,2 mio. kr. Politifoto
 

Nu har politiet gjort regnskabet op. Rumænerne, der tilstår hele molevitten, fik et udbytte på knapt 1,2 millioner kr. Nordsjællands politi ved ikke, hvad der er blevet af de mange penge - en enorm sum i det fattige Rumænien:

- Vi ved ikke, om de har sendt penge hjem. De har jo også skullet leve undervejs. Men de har haft en rigtig god 'forretning', siger politikommissær Henrik Gunst om sagen, der er en af de hidtil største herhjemme.

Politiet har sigtet rumænerne for 71 forhold af tyverier og databedragerier, og de ventes at gentage deres tilståelser, når sagen kommer for retten i Lyngby i juni.

CN har under efterforskningen også været sigtet for et hjemmerøveri i Charlottenlund, men sigtelsen er nu opgivet. Hans dna blev fundet i en hue, der var brugt til maskering, og som lå i flugtbilen, der tidligere har været ejet af CN. Men der var også dna fra andre personer i huen, så beviset var ikke noget værd i retten.

Til gengæld har politiet masser af video-overvågning, der knytter CN OG AB til trick-tyverierne, når de har hævet kontanter på de stjålne dankort.

I januar i år blev CN offentligt efterlyst af politiet sammen med en ukendt medgerningsmand, der senere viste sig at være AB. Politiet kendte nu CN´s rigtige identitet, selv om det var lykkedes ham at føre politiet og retten i Nykøbing Falster bag lyset med en falsk identitet, da han blev dømt og udvist af Danmark den 28. november 2014.

Han blev sendt til Sverige, men allerede den 16. december 2014 var han tilbage i Danmark, hvor bølgen af trick-tyverier startede.

CN blev internationalt efterlyst, og det gav pote, da politiet i Zürich, Schweiz, den 3. februar stoppede to rumænere i en bil i en rutinekontrol. Et tjek viste, at CN var efterlyst fra Danmark, og han blev anholdt sammen med sin passager AB, der viste sig at være den ukendte medgerningsmænd fra trick-tyverierne i Nordsjælland.

Begge mænd blev udleveret og varetægtsfængslet. Sagen voksede under efterforskningen, og det samlede udbytte er nu gjort op til 1.191.235 kr., som syv banker nu kræver erstattet af de to rumænere.

Herunder viser tryllekunstner Sunna Cagara hvrodan tricktyvene arbejder: Se med og undgå at blive snydt:

 

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.