Politiet rydder Pusherstreet... igen: Fire personer anholdt

Politiets Task Force Pusherstreet har i nat anholdt fire personer og fjernet 26 hashboder på Christiania

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Københavns Politis Task Force Pusherstreet har i nat anholdt fire personer i forbindelse med en aktion i Pusherstreet på Christiania.

Det fortæller Dannie Rise, vicepolitiinspektør og leder af Task Force Pusherstreet, til Ekstra Bladet.

- Vi var derude og lave endnu en aktion på den anden side af midnat, hvor vi anholdte tre mennesker, som stod i to forskellige boder og handlede hash. I forbindelse med en følgeransagning anholdte vi yderligere en person, som var i besiddelse af et større kvantum, siger Dannie Rise.

To af de anholdte skal nu fremstilles i dommervagten.

Christiania: Politi ryddede 20 hash-boder i nat

26 boder pillet ned
Aktionerne er rettet mod den organiserede hashhandel i Pusherstreet og sker som et led i strategien om at gøre det uattraktivt at levere, købe og sælge hash i Pusherstreet.

Fredag i sidste uge var Task Force Pusherstreet på en større aktion i Pusherstreet, hvor 37 boder blev pillet ned. Søndag rykkede de igen ud, fordi Christianitterne havde sat flere af de nedpillede boder op igen. Og det er altså det samme, der er sket siden søndag.

Men det vil politiet ikke acceptere.

- Nogle timer efter vi havde anholdt de fire personer kom vi tilbage og pillede alle de boder ned, som var blevet sat op igen. Der var specifikt tale om 26 boder, siger Dannie Rise.

Christianit om politirazzia: Et cirkus

- Vil I blive ved med at tage fjerne boderne, når de sætter dem op igen?

- Jeg har lovet pusherne, at vi vil være efter dem. De ved ikke hvornår, hvor mange vi kommer, eller hvem eller hvad vi tager med. Det skal ikke være risikofrit at stå derude og sælge hash. Der skal være en konsekvens, og det er der i øjeblikket. Og de er pressede.

Flere er taknemmelige
Selvom Christianitternes stemme udadtil giver udtryk for, at de fleste ikke har noget imod den hashhandel, der forgår på Christiania, oplever Dannie Rise også modsatte holdninger.

- I kølvandet på vores aktioner får jeg af og til opkald fra personer, som bor og arbejder Christiania, som er taknemmelige for politiets indsats i Pusherstreet. De synes ikke, det gør noget godt for Christiania, at der render kriminelle rundt og styrer det, og at der ikke nogen, der tør sige noget til det, siger han og tilføjer:

- De synes, der kommer en hel anden stemning, når vi fjerner boderne. Foran Woodstock har man sat borde og bænke ud, så de boder, der stod der før måtte rykke sig sammen længere oppe af gaden. Man taler også om at gøre størrelsen på Pusherstreet mindre. Så det har altså en effekt.

Politiet rydder Pusherstreet - igen

Meningerne er delte på Christiania, og ifølge flere Christianitter har omrokeringen omkring Woodstock været i gang siden december og dermed inden politiets aktion.

- Vi føler, at politiet vender det hele, fordi vi længe gerne har ville rokere rundt på boderne for at lette området, siger William, der bor på Christiania.