Politiet rykker ud: Mand 'set med gevær' på stisystem

Syd- og Sønderjyllands Politi rykkede her til aften ud til en melding om en mand med en jagtriffel. Det viste sig dog at være en ung mand på tur med en pædagog

Hvad der kunne have været en alvorlig sag, viste sig at være ganske harmløs, da politiet i eftermiddags rykkede ud til et stisystem nær Ubjergvej i Sæd i Sønderjylland.

- Anmeldelsen lyder på, at der går en mand rundt med et jagtgevær på et stisystem tæt ved vejen, og vi er selvfølgelig skærpet lidt, når det handler om våben. Så vi sender en patrulje og indsatsleder afsted, siger Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Da patruljen ankommer til stisystemet, er den anmeldte mand dog ikke umiddelbart at se.

- Efter lidt tid spotter patruljen en yngre mand, der kunne passe på signalementet, ved en legeplads. De får kontakt til ham, og det viser sig, at han bor på en nærliggende institution og er ude at gå sammen med en pædagog. Og med sig har han et legetøjsgevær i plastik, siger vagtchefen.

Røffel
Indsatslederen bliver derfor aflyst, og politiet efterlader den 22-årige mand og pædagogen med en opsang.

- Han har jo gået med geværet på en måde, så folk har følt sig utrygge ved situationen, siden de ringer til os. Så vi har efterfølgende talt med personalet og givet dem en reprimande om, at det ikke er så smart at gå rundt med legetøjsvåben. Og man skal i hvert fald slet ikke gå at vifte med det ,siger Erik Lindholdt.