Annonce:
Annonce:

Politiet skal nu rykke ud til alle indbrud i private boliger

Også voldtægtsofre er fremover garanteret, at politiet rykker ud, hvis der er et akut behov for hjælp

Fremover vil alle, der er blevet udsat for indbrud i deres private hjem, være garanteret, at politiet rykker ud inden for 24 timer. (Arkivfoto) Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Fremover vil alle, der er blevet udsat for indbrud i deres private hjem, være garanteret, at politiet rykker ud inden for 24 timer. (Arkivfoto) Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

Bliver man udsat for voldtægt eller vold, er man fremover garanteret, at politiet rykker ud med det samme, når der er akut behov for politiets hjælp.

Det sker, i forbindelse med at den såkaldte politigaranti træder i kraft mandag. Garantien gælder i alle landets politikredse.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse mandag morgen.

Fremover er politiet forpligtet til at komme til stedet også ved alle indbrud i privat beboelse, fremgår det. Det skal ske, senest 24 timer efter at borgeren har anmeldt indbruddet.

- Hvis du er offer for så alvorlige forbrydelser som indbrud, vold eller voldtægt, har det en enorm betydning, at du hurtigt får hjælp af politiet, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Annonce:

- En hurtig indsats er afgørende for, at politiet kan hjælpe med at genoprette trygheden og efterforske forbrydelsen. Det må der aldrig herske tvivl om. Derfor indfører vi nu en garanti for, at politiet rykker ud så hurtigt som muligt, lyder det.

Det var et bredt flertal i Folketinget, der i december 2020 besluttede, at dette initiativ skulle være en del af den nye flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden.

Partierne bag aftalen blev også enige om, at der indføres politigaranti i sager om narkotikasalg i eller omkring grundskoler og ungdomsuddannelser.

Ifølge rigspolitichef Thorkild Fogde giver garantierne klare rammer for, hvordan sagerne skal gribes an, når politiet får anmeldelser om disse former for kriminalitet.

- Det er alt sammen alvorlig kriminalitet, hvor offeret ofte står i en svær situation, eller hvor kriminaliteten påvirker trygheden i et lokalområde, siger han i pressemeddelelsen.

- Derfor er det vigtigt, at vi reagerer hurtigt i akutte situationer, og at vi er der for ofrene og sikrer, at efterforskningen kommer effektivt i gang med sporsikring og afhøringer.

Annonce:

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvorvidt der kommer til at være behov for at rekruttere flere politibetjente for at opretholde aftalen. Ritzau forsøger at få en kommentar for rigspolitichefen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: