Politiet slår til i ny sag om hvidvask af penge

Udløber af tidligere sag fører nu til anholdelse og ransagning

Københavns Politi har i dag igen slået til mod et vekselbureau i forbindelse med mulig hvidvaskning af narkopenge.

Det siger Steffen Th. Steffensen, efterforskningsleder, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Politiet er knapt færdige med ransagninger i forbindelse med sagen, og derfor har han endnu ikke resultatet.

- Det er så op til juristerne, at vurdere mulighederne for en eventuel fremstilling i grundlovsforhør, siger han.

Sagen er en udløber af operation ’Moneymaker’, der blev efterforsket fra slutningen af 2013 til maj 2014, hvor fire personer blev anholdt for meget omfattende hashhandel.

Hash-bande smuglede 108 mio. kr. ud af Danmark: Fire idømt 28 års fængsel

Der faldt dom i Københavns Byret den 2. juli 2015, hvor de fire personer i forskellig grad blev dømt for udførsel af i alt 108.372.000 danske kroner, hvilket svarer til ca. 4 tons hash. De 4 personer blev idømt henholdsvis 3 år og 6 mdr., 6 år, 9 år og 10 års fængsel. Sagen er anket til Landsretten.

I forbindelse med denne sag blev det enkelte gange konstateret, at der er vekslet penge til 500 euro-sedler i vekselbureauet, hvorfor vi i dag har foretaget anholdelse af den 53-årige indehaver af vekselbureauet, der sigtes for hæleri, subsidiært for overtrædelse hvidvaskningsloven.

- Vi er netop nu i gang med en omfattende ransagning af indehaverens bopæl, samt af selve vekselbureauet og i forbindelse hermed har vi fået assistance af Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, siger Steffen Thaaning Steffensen.