Politiet slår til mod bande i Nordsjælland

Ni anholdt, da Nordsjællands Politi i dag gennemførte ransagning mod bandestruktur

Det var banden LTF, der var mål for politiets aktion i dag. (Foto: Kenneth Meyer)
Det var banden LTF, der var mål for politiets aktion i dag. (Foto: Kenneth Meyer)

Nordsjællands Politi har her til formiddag den 9. juni 2016 foretaget anholdelse af ni personer i alderen 20 til 34 år - det skriver samme politikreds i en netop udsendt pressemeddelelse.

'Det er sket i en sag om kvalificeret vold og i en sag om vidnetrusler. Der er i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagning på 10 adresser.

Anholdelsen er sket efter kortere tids efterforskning i en koordineret aktion med flere politienheder, herunder Politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst,' lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

'Politiet har foretaget anholdelserne og ransagninger på adresser i Helsingør, Fredensborg, Hillerød og København. Ved ransagningerne blev der fundet effekter af interesse for den videre efterforskning. Der forventes yderligere anholdelser i sagerne.'

- Vi vil ikke acceptere bandemiljøets fuldstændigt uacceptable opførsel, hvor flere bandemedlemmer i forening gennemfører voldelige overfald og hvor der fremsættes trusler mod vidner. Vi har i længere tid haft særlig fokus på, hvad der sker i bandemiljøerne og senest har vi set en konflikt mellem flere grupperinger. Derfor er vi godt tilfredse med, at vi i dag har anholdt flere personer fra bandemiljøet, der har været involveret i konflikten, siger politiinspektør Morten Kaare Pedersen, Central Efterforskning Nordsjælland, i pressemeddelelsen.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør, der forventes afholdt i morgen fredag den10. juni i retten i Hillerød og retten i Helsingør.

Af hensyn til den videre efterforskning vil der blive begæret lukkede døre under grundlovsforhøret.