Politiet slår til mod bande-miljøet: Otte anholdt

Blandt de anholdte er en 16-årig dreng, som sigtes for drabsforsøg

Den yngste anholdte sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Gadelandet, Brønshøj tidligere i år. Foto: Kenneth Meyer
Den yngste anholdte sættes i forbindelse med et drabsforsøg i Gadelandet, Brønshøj tidligere i år. Foto: Kenneth Meyer

Københavns Politi har i en koordineret indsats med Særlig Efterforskning Øst (SEØ) anholdt otte personer fra bandemiljøet.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

De anholdte er alle mænd og er fra fire forskellige bandegrupperinger.

To af de anholdte, som begge er 26 år, er sigtet for grov vold i forbindelse med et overfald 4. oktober 2018 i et P-hus i Københavns lufthavn.

Ifølge sigtelsen blev to mænd overdænget med slag og spark under overfaldet, hvor det ene offer også blev trampet i hovedet, så han blandt andet fik næseblod og flækkede en tand. 

Ifølge politiet er episoden i parkeringskælderen en udspringer af et opgør i bandemiljøet.

Politiet foretog anholdelserne onsdag og torsdag, hvor alle otte også bliver fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Sigtet for drabsforsøg
Blandt de anholdte er også en 16-årig dreng, som af politiet er mistænkt for at stå bag et drabsforsøg i sommer.

Her affyrede gerningsmænd 20. juni flere skud mod en gruppe unge, der hang ud i et grønt område ved Gadelandet i Brønshøj. 

Tre unge mænd på 19, 21 og 22 år blev ramt under episoden, men var efterfølgende ikke i livsfare.

Fire yngre mænd er tidligere blevet fængslet i sagen fra Gadelandet, der skriver sig ind i en længere række af skyderier, der hjemsøgte Husum, Brønshøj og Rødovre hen over sommeren.

Fængslet for skud mod tre unge

Politiet har tidligere oplyst, at konflikt formentlig udspillede sig mellem to grupper - en fra Husum og en fra Rødovre.

Udover volds og skud-episoderne er fem af de anholdte ved aktionen sigtet for afpresning, frihedsberøvelse og brugstyveri.

Anholdelserne sker samme dag som at to unge mænd ved retten i Glostrup blev varetægtsfængslet i fire uger for ulovlig våbenbesiddelse.

Dette skete ifølge sigtelsen den 24. september klokken ca. 14.50 på Voldstien i Ishøj. Den ene af de to unge mænd er ligeledes medlem af en bande og den anden har relation til samme bande.