Politiet slår til mod rockermiljøet: To anholdt

Målrettet efterforskning har ført til beslaglæggelse af flere våben i rockermiljøet

Næstved har i år været ramt af flere skudepisoder. Her ses politiet ved en episode på Kildemarksvej. Foto: Per Rasmussen
Næstved har i år været ramt af flere skudepisoder. Her ses politiet ved en episode på Kildemarksvej. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har gennem målrettet efterforskning foretaget beslaglæggelse af flere skydevåben. Det oplyser kredsen i en pressemeddelelse.

I samme forbindelse er to personer blevet anholdt.

Rocker-konflikt og skyderier i Næstved: Teenagere fremstilles i grundlovsforhør To bandefigurer fængslet i stor sag om våben og narko

- Der er tale om to mænd på henholdsvis 24 og 25 år, og de anholdte har relationer til Bandidos og Satudarah, fortæller politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, til Ekstra Bladet. 

Flere rockere anholdt for drabsforsøg: Politiet har en klar besked til dem

De to mænd fremstilles i grundlovsforhør senere i dag ved retten i Næstved og i Nykøbing Falster, hvor de sigtes for ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder.

- Det er et udtryk for stor afstumpethed, at folk i rockemiljøet til stadighed føler sig nødsaget til at omgive sig med våben, hvilket helt naturligt skaber utryghed i befolkningen. Vi er derfor meget tilfredse med at få våbnene ud af rockernes hænder, siger Kim Kliver.

To skyderier på to døgn: Nu indfører politiet visitationszoner

Den massive efterforskning sker i kølvandet på den seneste tids konflikter i rocker og bandemiljøet, hvor der ved flere lejligheder er affyret våben. Særligt villavejen Kildemarksvej i Næstved blev med tre skud-episoder inden for kort tid ufrivilligt frontlinjen i rocker-konflikten.

Siden har politiet foretaget flere anholdelser af personer, som mistænkes at stå bag skyderierne. Den yngste anholdte i den forbindelse er blot 17 år.

Rocker-konflikt og skyderier i Næstved: Teenagere fremstilles i grundlovsforhør

Nyt skyderi: Kugler fløj gennem børneværelse

- Når vi laver sådan en intensiv efterforskning, så har vi ikke blot fokus på at stille folk til ansvar for skyderierne, men også at forebygge. Når vi derfor har oplysninger om, at der er våben i miljøet, så slår vi også til, fortæller Kim Kliver, der understreger, at de to mænd anholdt under gårsdagens aktion ikke umiddelbart kan sættes i forbindelse med nogen aktuel skudepisode.

De sigtes udelukkende for våbenbesiddelse. En fremstilles klokken 11 i Retten i Næstved, mens den anden fremstilles i Retten i Nykøbing Falster.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU