Politiet søger vidner: Hvem lagde bombe under BMW

Bombe under BMW menes anbragt i løbet af et døgn fra fredag til lørdag. Politiet betragter det som et drabsforsøg - formentlig i en konflikt i rocker- bande-miljøet

Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Politiet betragter placeringen af en formodet bombe på en BMW, der i går var parkeret på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe, som et drabsforsøg på bilens ejer.

Bomben menes placeret på bilen i tidsrummet fra fredag ved frokosttid og til klokken 14.20 lørdag, hvor bilejeren opdagede 'genstanden' og slog alarm.

- Vi vil gerne høre fra vidner som i det tidsrum har bemærket personer omkring bilen, en mørk BMW, eller mistænkelige køretøjer i området, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose til Ekstra Bladet.

Politiet mener, at bilen ikke har været ude at køre i det døgns tid fra fredag til lørdag, og at bomben må være anbragt i løbet af det tidsrum.

Arbejdede på stedet 12 timer

Forsvarets lille og store 'Rullemarie' er kørt i stilling foran BMW´en. Bomben var tilsyneladende anbragt i en papkasse i en sort plasticsæk. Sækken blev også taget med af teknikerne. Foto: Kenneth Meyer
Forsvarets lille og store 'Rullemarie' er kørt i stilling foran BMW´en. Bomben var tilsyneladende anbragt i en papkasse i en sort plasticsæk. Sækken blev også taget med af teknikerne. Foto: Kenneth Meyer

Der gik næsten 12 timer før Forsvarets sprængningseksperter, EOD, natten til søndag fik uskadeliggjort den formodede bombe.

Den blev skudt i stykker af bomberobotten 'Rullemarie' uden at den eksploderede, og bomben blev herefter kørt til tekniske undersøgelser i EOD´s rullende 'bombebrønd', en massiv stålkugle, hvor en bombe kan detonere uden at den gør skade.

artiklen fortsætter under billedet

Over 300 beboere i området blev evakueret, mens EOD arbejdede med bomben. Foto: Kenneth Meyer
Over 300 beboere i området blev evakueret, mens EOD arbejdede med bomben. Foto: Kenneth Meyer

I timevis var over 300 beboere fra ejendomskomplekset på Gyngemose Parkvej evakueret fra deres hjem, mens EOD arbejdede på stedet. Først blev 'genstanden' røntgenfotograferet og derefter beskudt på findestedet, parkeringspladsen ud for Gyngemose Parkvej.

Politiet mener, at drabsforsøget kan have forbindelse til en konflikt i rocker- bandemiljøet, men vicepolitiinspektør Peter Malmose vil ikke uddybe dette nærmere.

Politiet har kun fået en foreløbig farlighedsvurdering af bomben fra EOD, men den var årsag til, at beboerne blev evakueret.

- Vi udvidede evakueringen, der var sat i gang, efter råd fra EOD, siger Peter Malmose.

De fleste af de evakuerede fik ophold og forplejning i rengøringskoncernen ISS´s kantine i den gamle TV-by i Søborg.

- De berørte borgere har udvist stor tålmodighed for nødvendingen af denne evakuering, og det er vi meget taknemmelige for, siger Peter Malmose.

Efterforskningen fortsætter søndag, blandt andet med de tips, der kommer ind fra offentligheden.

Beboere blev lørdag evakueret fra Gyngemose Parkvej i Gladsaxe efter 'mistænkeligt forhold'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind