Annonce:
Annonce:

Politiet søger vidner

Bilister, der har set to spøgelsesbilister på Sydmotorvejen mandag aften, skal kontakte politiet på 114

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stoppede mandag aften to spøgelsesbilister, der uafhængigt at hinanden var kørt på Sydmotorvejen i det forkerte spor. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stoppede mandag aften to spøgelsesbilister, der uafhængigt at hinanden var kørt på Sydmotorvejen i det forkerte spor. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søger vidner, der mandag aften har set to spøgelsesbilister på Sydmotorvejen.

Det siger Lars Denholt, der er vagtchef i politikredsen.

Han fortæller, at to biler mellem klokken 18.15 og 18.36 mandag har kørt på Sydmotorvejen i sydgående retning, men i det nordgående spor.

- Vi formoder, at de måske allerede er kørt på ved Rønnede, men der er ikke nogen, der har set dem køre på motorvejen.

De to bilister blev stoppet ved Udby. Hvis de to bilister er kørt på motorvejen i Rønnede har de tilbagelagt omkring 15 kilometer på motorvejen i det forkerte spor.

- Vi vil gerne have fat i de personer, der har været på Sydmotorvejen og enten har set dem, har måttet undvige dem eller på anden måde er blevet generet af de her to bilisters kørsel, siger Lars Denholt.

Annonce:

Politiet søger oplysninger om en sølvgrå Open Melvira, hvor der sad en mand, og en mørkegrå Toyota Yaris, hvor der sad en kvinde. De har kørt med cirka 500 meters mellemrum ifølge vagtchefen.

Bilisterne er en 76-årig kvinde fra Holbæk og en 86-årig mand fra Væggerløse. Det fremgår af politiets døgnrapport, der er offentliggjort tirsdag formiddag.

Her står også, at det endnu ikke er fastslået, om der er en forbindelse mellem de to bilister.

Ifølge døgnrapporten har flere trafikanter måttet foretage bratte undvigemanøvrer for ikke at havne i et sammenstød. Men der skete ingen uheld.

Politiet vil særligt gerne høre fra føreren af en hvid kassevogn og en lastbil, som måtte undvige for at undgå et sammenstød.

Da de to ældre bilister blev stoppet i Udby, fik de beslaglagt deres biler, fordi spøgelsesbilisme sidestilles med vanvidsbilisme, oplyser vagtchefen.

Annonce:

De er begge løsladt, men står over for flere sigtelser. Begge sigtes ifølge politiets døgnrapport for ikke at rette sig efter anvisningerne for færdslen, og den 86-årige sigtes for at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

- Vi har talt med dem, men vi er ikke blevet klogere på, hvordan eller hvor de er kommet ned på motorvejen i den forkerte retning, siger Lars Denholt.

Han siger, at der hverken har været vejarbejde eller skiltning, der har kunnet forvirre de to.

- Hvad der har gjort, at de to er endt i sydgående retning i det nordgående spor, det er simpelthen en gåde for os lige nu.

Hvis man har set de to bilister, skal man ringe til politiet på 114.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: