Politiet stalket af bilister i Bilka-kø

Politiets vagtcentraler stalket af alarmopkald fra utålmodige påske-bilister ved landets storcentre

Tålmodighed! Det er nøgleordet lige nu, hvis folk er på vej til et af landets indkøbscentre. Flere steder meldes der om massiv kødannelse. Arkivfoto: Rizau Scanpix
Tålmodighed! Det er nøgleordet lige nu, hvis folk er på vej til et af landets indkøbscentre. Flere steder meldes der om massiv kødannelse. Arkivfoto: Rizau Scanpix

Er du fanget i kø-helvede påskelørdag, så kontakt os. Sms/mms (alm. takst), eller mail til 1224@eb.dk.

Om det er gode knaldtilbud, der i disse timer lokker bilisterne ud af deres huler, ved Henrik Nielsen, politiets vagtchef i Midt- og Vestjylland ikke.

Men vagtcentraler over hele Danmark er sidst på eftermiddagen ramt af en del alarmopkald fra bilister, der sidder i kø ved storcentre i udkanten af de større byer i Danmark.

Ikke mindst omkring Viborg Storcenter, som blandt andet byder på et Bilka-varehus. Det fortæller Henrik Nielsen, da det lykkes Ekstra Bladet at snige sig igennem til en direkte telefon-samtale.

- Vi var til sidst så trætte af alle de opkald, at vi sendte end patrulje ud for at se på sitautionen. Men de kunne ikke gøre noget, og så kaldte vi vores folk hjem igen. De skal jo ikke sidde der i en kø og 'fise løn af', siger Henrik Nielsen med underspillet lune.

Tålmodighed tak
Den midtjyske vagtchef har gjort sig den ulejlighed at tjekke hos sine vagtchef-kolleger rundt om i landet, og alle vegne er situationen den samme: Utålmodige bilister holder i kø overalt i indkøbs-Danmark.

- Der er flere der skal ind og handle end ud, og så opstår problemerne. Det er selvfølgelig, fordi butikkerne har været lukket i to dage, og forbrugerne kan se frem til endnu to dage uden indkøbsmuligheder. Folk tror, at de aldrig åbner igen - butikkerne, sukker Henrik Nielsen.

På twitter opfordrer politiets vagtchef ivrige påske-kunder til at slå koldt vand i blodårerne.

- TÅLMODIGHED er nøgleordet, lyder den manende opfordring.

En del varehuse lukker først klokken 22 påskelørdag.