Politiet starter kampagne i dag: Disse bilister går de efter

Politiet gennemfører i denne uge en målrettet indsats mod spiritus- og narkotikakørsel

Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix
Foto: Lars Skaaning/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

I denne uge jagter politiet en hel særligt type bilister.

Politiet gennemfører nemlig landet over en særlig indsats mod spiritus- og narkotikakørsel. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Ifølge politiets tal er spirituspåvirkede trafikanter skyld i hver femte dødsulykke.

- Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre”, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

-Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om deres promille. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå.

I de seneste fire år er næsten 130 trafikanter blevet dræbt, og lidt mere end 900 er kommet alvorligt til skade i spiritusuheld.

Særligt er statistikken høj i Nordjylland og Midt- og Vestjylland, hvor der har været henholdsvis 23 og 25 dræbte personer i spiritus-ulykker i løbet af de sidste fire år. 

Ifølge Rigspolitiet er der cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad. Risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.

Politiets jagt på spiritusbilister foregår fra  4. juni til og med søndag den 10. juni 2018.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+