Politiet stormer og lukker bandes tilholdssted

Slår til mod bande efter de seneste skyderier i København og omegn

Politiet har lukket 'Black Jackets' tilholdssted på første sal i denne bygning i Albertslund. (Foto: Kenneth Meyer)

Vestegnens Politi er nu massivt til stede ved bandegrupperingen Black Jackets' tilholdssted i Albertslund.

Følgende skriver politikredsen i en pressemeddelelse:

'En akut konflikt i bandemiljøet har her kl. 16 udløst forbud mod adgang til Black Jackets lokaler i Albertslund.

Københavns Vestegns Politi har netop udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Værkstedsgården 9-11 1. sal i Albertslund. Forbuddet gælder fra i dag klokken 16 og indtil videre 14 dage frem til og med den 2. juni 2016.

Baggrunden for denne beslutning er en akut konflikt, der involverer bandegrupperingen Black Jackets.'

- Vi vurderer, at der netop nu er en betydelig risiko for at Black Jackets, der bruger lokalerne på Værkstedsgården 9-11, kan blive angrebet. Baggrunden for vores vurdering er de seneste dages efterforskning og systematisk indsamling  af oplysninger i bandemiljøet, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi.

Konkrete efterretninger
I ejendommen på Værkstedgården har også Albertslunds Kommunes hjemmepleje til huse i stueetagen. Der er blevet lagt vægt på de ansattes sikkerhed i forbindelse med Københavns Vestegns Politis beslutning.

- Kommunens medarbejdere skal kunne møde på arbejde, uden at frygte at ende midt i et skudopgør. Heller ikke andre borgere i området kan være tjent med en sådan frygt, siger Svend Foldager.

Inden for den sidste uge, har der i der været flere skudepisoder i Hovedstadsområdet. Ifølge politiets efterforskning har Black Jackets eller de bandegrupperinger Black Jackets rivalisere med, været involveret i disse skudepisoder.

- Vi har konkrete efterretninger på, at Black Jackets forbereder sig på angreb. Historisk har politiet erfaring for, at den slags konfliktsituationer i rocker/bandemiljøet kan ende i angreb på klubhuse og tilholdssteder. Det skal vi som politi forhindre, ligesom vi skal sikre borgernes tryghed og sikkerhed. Derfor vælger vi i dag at forbyde adgang til bandens tilholdssted, siger politiinspektør Svend Foldager i pressemeddelelsen.

Ingen udgang fra fængslet

Også de Black Jackets' figurer, der sidder i fængsel mærker, at myndighederne har fokus på banden.

I følge oplysninger til Ekstra Bladet har de fængslede bandemedlemmer fået frataget udgange og prøveløsladelse fordi, grupperingen vurderes at være i konflikt.

Det sker på baggrund i regeringens seneste bandepakke.

1 af 2 Adgang forbudt. Politiet har hængt en seddel på døren, der forbyder adgang til bygningen. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Politiet har lukket 'Black Jackets* tilholdssted på første sal i denne bygning i Albertslund. (Foto: Kenneth Meyer)