Politiet: Stort hash-tyveri fører til skyderier

Motivet til de seneste ugers skyderier i hovedstadsområdet kan ifølge politiet være tyveri af over 100 kilo hash

Københavns Politi har indført en visitationszone, der giver mulighed for at visitere personer uden en konkret mistanke. Foto: Kenneth Meyer
Københavns Politi har indført en visitationszone, der giver mulighed for at visitere personer uden en konkret mistanke. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Flere skyderier og en frihedsberøvelse på åben gade i Husum i København kan muligvis kædes sammen med et stort hash-tyveri. Det siger politiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarrer til Ekstra Bladet.

- Vi anser de tre skyderier i Husum for at hænge sammen, siger Torben Svarrer.

Ifølge ham er det et opgør mellem kriminelle grupperinger og bunder i en såkaldt 'rulleforretning', hvor et stort parti hash er blevet stjålet.

- Vi har ikke oplysninger om, hvem der har mistet hvad, men det vi har fået oplyst er, at der formentlig er tale om over 100 kilo, siger Torben Svarrer.

Han formoder, at hashen er blevet stjålet i Danmark.

Seneste episode udspandt sig natten til tirsdag, hvor der blev affyret adskillige skud mod en gruppe unge ved Voldparken Skole i Husum.

- De fire unge mennesker sidder på en bænk ved en skole. De sidder og drikker en sodavand, og det er ikke vores indtryk, at de har noget med det her at gøre.

Politiet rykker ud til nyt skyderi - person ramt

En af de unge blev ramt overfladisk, men har ikke været i kritisk tilstand.

- Gerningsmanden har skudt på meget lang afstand, så jeg vil tro, at han ikke har kunne se, hvem han har skudt mod, siger politiinspektøren.

Lørdag aften blev der affyret skud på åben gade i Husum, og 31. maj var der skyderi ved Husum Torv, da en mand i følge politividner på stedet blev tvunget ind i en bil.  Manden afviste siden overfor Ekstra Bladet og Københavns Politi, at han var blevet bortført. Men under episoden afgav politiet flere skud mod en af bilerne. I den sag sidder tre mænd varetægtsfængslet.

Københavns Politi har oprettet visitationszone i området og arbejder i øjeblikket tæt sammen med Københavns Vestegns Politi for at klarlægge, om skyderierne kan kædes sammen med flere episoder på den københavnske Vestegn.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.