Politiet tæt på at identificere livløs mand fra drukneulykke

Kørte i å i Hillerød på tre-hjulet cykel

Ulykken er sket i Pøleå for enden af Birgitte Gøyesvej i Hillerød.
Ulykken er sket i Pøleå for enden af Birgitte Gøyesvej i Hillerød.

Ved du noget ? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@mail.dk

Politiet er nu tæt på at identificere en ældre mand i 70-80 års alderen, der i eftermiddag blev fundet livløs i Pøleå i Hillerød. Der er angiveligt tale om en 86-årig mand fra lokalområdet.

Politiet har fundet et sygesikringskort i lommen på manden og en nabo til en ældre mand, der kører på en trehjulet cykel, har henvendt sig til politiet og er bekymret for, at manden er savnet.

- Vi er tæt på, men mangler den endelige genkendelse, oplyser vagtchefen hos Nordsjællands politi.

Det var en kondiløber som kort før klokken 15 opdagede en tre-hjulet cykel, der lå i åen, og ringede 1-1-2.

- Vi ved ikke, hvor lang tid, han har ligget i åen, men han var stærkt underafkølet. Han er kørt til Rigshospitalet, siger vagtchef Søren Bjørnstad hos Nordsjællands politi.

Politiet fik alarmen klokken 14.56.

Mandens kropstemperatur var nede på 27 grader, da han kom under behandling. Der er ikke noget nyt om hans tilstand fra Rigshospitalets traumecenter.

Politiet mener, at manden ved et uheld er kørt eller faldet i åen for enden af Birgitte Gøyesvej i Hillerød fra en meget smal sti, der løber langs med åen. Skrænten ned til åen er flere meter høj.

- Vi ved ikke, om han cyklede eller trak cyklen. Men der er meget smalt på stedet, siger vagtchefen.

Der blev sendt brandvæsen, ambulance og akutlæge, som besluttede at køre den stærkt afkølede mand direkte til Rigshospitalets traumecenter.

Ifølge politirapporten.nu lå manden med hovedet under vand og kondiløberen forsøgte sammen med en dreng at trække manden op af skrænten, men måtte opgive. Men de holdt ham oppe af vandet til hjælpen kom frem og reddere med hjælp af tovværk fik trukket ham op.