Politiet tjekker kniv og stiksår på rasteplads-lig

Fyns Politi har fundet en kniv, som de formoder er brugt til drabet på en kvinde, hvis lig blev fundet på en rasteplads.

Politiets teknikere undersøger gerningsstedet i Strib. (Foto: Ernst van Norde)
Politiets teknikere undersøger gerningsstedet i Strib. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Krimi

Svøbt i plastikposer blev liget af en kvinde efterladt på en rasteplads ved Langå i Østjylland kort efter nytår.

En 32-årig mand er sigtet for drabet, og nu har Fyns Politi formentlig fundet våbnet, som ifølge sigtelsen blev brugt i den 32-åriges hjem i Strib nær Middelfart i tiden mellem 6. og 10. januar i år.

- Vi har ransaget to steder, en bil og en bolig, og vi har fundet flere knive, siger efterforskningsleder Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

- Vi har en specifik kniv, som vi formoder er drabsvåbnet, og den kniv er sendt til tekniske undersøgelser, fortæller han.

Drabssigtet nægter drab

Teknikere skal nu undersøge kniven for at finde spor, der kan bruges som beviser mod den 32-årige mand, der nægter sig skyldig i drabet på den nordafrikanske kvinde, der opholdt sig i Danmark på et turistvisum.

- Undersøgelserne går ud på at sammenligne kniven med stiksår og undersøge for blod, der matcher med offerets blod, siger Henrik Justesen.

Rystet nabo: Hun blev myrdet lige ved siden af

Kvinden blev fundet i sorte affaldssække af en forbipasserende lørdag den 10. januar om formiddag på en rasteplads ved Langå. Den 32-årige mand blev anholdt tre dage senere klokken 15.56 på en adresse i Sønderjylland.

Efter fundet lørdag formiddag kendte politiet ikke identiteten på kvinden, men tip fra offentligheden førte mandag til, at kvinden blev identificeret.

Det førte til op mod 200 henvendelser, og det var netop en af de henvendelser, der viste sig at blive det afgørende spor i sagen.

- Vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi har fået fra borgerne i den her sag. Uden borgernes hjælp er det ikke sikkert, vi havde fået identificeret kvinden, sagde leder af efterforskningen, vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, Østjyllands Politi.

Psykolog: Der skal intet til, før det slår klik

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby