Politiet trækker drabssag i langdrag

Sladder og bagtaleri: Der er ingen konkrete beviser mod drabssigtet sygeplejerske, mener hendes pårørende

En 31-årig sygeplejerske er sigtet for fire drab, et drabsforsøg og nu også forsætlig fareforvoldelse mod sin egen datter. (Privatfoto)
En 31-årig sygeplejerske er sigtet for fire drab, et drabsforsøg og nu også forsætlig fareforvoldelse mod sin egen datter. (Privatfoto)

Den 31-årige sygeplejerske fra Nykøbing F. Sygehus, der sidder varetægtsfængslet sigtet for drab på fire patienter, skal i dag møde i retten til endnu en fristforlængelse i sagen.

Kvinden har været varetægtsfængslet i over otte måneder, siden hun blev anholdt 1. marts. Men ifølge pårørende til sygeplejersken er de mange fristforlængelser et udtryk for det mangelfulde bevismateriale, som de mener, politiet har mod kvinden.

I et brev til Ekstra Bladet fortæller kvindens forældre og kæreste om den ’regulære heksejagt med sladder og bagtaleri’, som de mener ligger til grund for politiets efterforskning.

Spørger man de pårørende, har politiet ingen konkrete tekniske beviser i sagen, hvor kvinden ud over fire drab er sigtet for drabsforsøg på den 73-årige Maggi Rasmussen.

En 31-årig sygeplejerske er sigtet for fire drab, et drabsforsøg og nu også forsætlig fareforvoldelse mod sin egen datter. (Privatfoto) Krimi Ny sigtelse mod sygeplejerske: Gav syv-årig datter farlig sovemedicin

I alle tilfælde mener politiet, at den 31-årige har sprøjtet en høj dosis morfin og stesolid ind i patientenernes blodbaner med et dræbende formål. Men den teori er langt fra virkeligheden, mener sygeplejerskens kæreste og forældre.

De kan på grund af navneforbud i sagen ikke stå frem med navn, men Ekstra Bladet er bekendt med deres identitet. De pårørende er frustrerede over den langvarige varetægtsfængsling, som ved retsmøde efter retsmøde bliver forlænget.

Havde patientjournaler

Under sidste retsmøde i oktober afslørede anklager Micheal Boolsen, at politiet har fundet materiale fra ni patienters journaler hos sygeplejersken.

Ifølge familien er der dog en helt naturlig forklaring på, hvorfor journalerne befandt sig i kvindens hjem.

’Sygeplejersken var i gang med en akutuddannelse, og i den forbindelse var hun pålagt at skulle indsamle journaler fra forskellige patientgrupper, som hun senere skulle forsvare til en eksamen’, står der i brevet til Ekstra Bladet, hvor de pårørende opremser de mange fejl, de mener, politiet har begået i efterforskningen.

Forglemmelse

I den sigtedes hjem fandt politiet også patientarmbåndet til den 73-årige Maggi Rasmussen, som menes at have overlevet et drabsforsøg begået af den 31-årige.

Fundet tilskriver familien en travl hverdag, hvor fejl er uundgåelige. Ifølge de pårørende lå det afklippede patientarmbånd på grund af en forglemmelse i kvindens sygepleje-uniform, da hun var færdig med sin nattevagt 28. februar. Derfor kom det med tilbage i hjemmet.

Den fængslede sygeplejerske var i perioden mellem 2009 og oktober 2012 ansat på afdeling M130, hvor der i den periode ifølge politiet skete dobbelt så mange dødsfald hvert år i forhold til både før og efter. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Landsret: Drabssigtet sygeplejerske skal forblive fængslet

– Min kæreste har længe haft en klar fornemmelse af, at politiet allerede har besluttet sig for, at hun er skyldig. I mangel af beviser prøver de at finde noget snavs, der kan gøre hende utroværdig, har den drabssigtede kvindes kæreste tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Samme melding kom fra kvindens forsvarer, Jørgen Lange, på et tidligere retsmøde i sagen, hvor han kritiserede de manglende beviser og den langstrakte efterforskning. Alligevel har dommeren under sagens tidligere retsmøder fundet anklagemyndighedens bevisførelse grundig nok til at forlænge varetægtsfængslingen.

Afsluttende fase

Efterforskningen i sagen mod den 31-årige er ifølge anklager Micheal Boolsen nu i sin afsluttende fase. På dagens retsmøde vil han gennemgå efterforskernes resultater siden sidste fristforlængelse. Efterfølgende skal anklagemyndigheden tage stilling til den endelige tiltale som forventes senere i år.

Anklageren oplyser til Ekstra Bladet, at han på dagens retsmøde vil anmode om varetægtsfængsling i yderligere fire uger.