Politiet udsteder forbud: Fandt sikkerhedsbrister ved partybusser

Målrettet aktion imod festbusser i København medfører kørselsforbud

Natten til søndag d. 18. november afholdt Københavns Politi i samarbejde med Tungvognscenter Øst en målrettet færdselsaktion mod de såkaldte partybusser i Indre København. Det resulterede i, at de syv busser, der blev stoppet, alle fik forbud mod at køre videre.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, der endvidere beskriver, at ved indsatsen blev køretøjerne kontrolleret for fejl og mangler efter færdselslovens § 77.

I alle syv tilfælde blev det bedømt, at køretøjerne havde så alvorlige mangler, at de fik tildelt kørselsforbud. De bliver desuden alle indkaldt til syn efterfølgende. Blandt fejlene var, at der i alle 7 busser var helt eller delvist spærret for nødudgange.

- Når partybusserne kører rundt i København, er det oftest med feststemte mennesker, som kan være berusede. Derfor er det vigtigt, at de sikkerhedsmæssige foranstaltninger er i orden. Man skal være klar over, at det handler om sikkerhed, og det kan have katastrofale følger at f.eks. nødudgangene i en bus er spærret, siger Peter Veje fra Københavns Politis færdselsafdeling, i pressemeddelelsen.

Chaufførerne, der kørte busserne, blev også kontrolleret for at opfylde betingelserne for lovligt at kunne føre køretøjerne. Her blev en chauffør sigtet for ikke at have erhvervet kørekort til stor personbil (kat D), 2 chauffører havde ikke erhvervskørekort til stor personbil og endelig havde en chauffør slet ingen tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring.

Nogle af chauffører og firmaer vil også blive sigtet for diverse overtrædelser omkring reglerne for alkoholbevilling.

Københavns Politi fortsætter indsatsen omkring trafiksikkerhed, herunder kontroller med partybusser