Politiet undersøgte studentervogne: Det vrimlede med fejl

Fredag foretog Midt- og Vestsjællands Politi en grundig kontrol på studentervognene, og resultatet var nedslående. Det vrimlede med fejl

En 19-årig mand kæmper fortsat for sit liv efter en ulykke i en studentervogn. Foto: Per Rasmussen
En 19-årig mand kæmper fortsat for sit liv efter en ulykke i en studentervogn. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

Ni fejl på studentervogne på Køge Gymnasium.

Det var konklusionen, efter TungvognsCenter Øst (TCØ) under Midt- og Vestsjællands Politi foretog en kontrol på Køge Gymnasium 29. juni.

Målet var at undersøge de køretøjer, der skulle transportere de nyudklækkede studenter rundt til deres forældre på den traditionsrige vogntur. Og resultatet var nedslående.

I alt blev ni køretøjer tjekket, og der blev fundet forskellige fejl på fem af dem.

Her er fejlene, der blev noteret

- Manglende chaufføruddannelse (ej erhvervet EU-kvalifikationsbevis).

- To tilfælde af overtrædelse af takograf-forordning, idet der var kørt uden diagramark/førerkort fra transportvirksomhedens hjemsted og til skolen.

- Et tilfælde, hvor sæderne ikke var fastgjort til køretøjet.

- Et tilfælde, hvor den lovpligtige forsikring, der dækker personskade på de personer, som befordres under eksamenskørslen, ikke var gyldig.

- Tre sager, hvor ildslukkerne ikke var tilset inden for det seneste år. I et af forholdene skulle ildslukkeren havde været tilset senest maj måned 2013.

- Et tilfælde, hvor der blev kørt eksamenskørsel i et køretøj registreret til veterankørsel (sagen overdrages til SKAT)

'Køretøjerne med fejl/mangler fik kørselsforbud, indtil de var blevet gjort lovlige efter fremskaffelse af ny chauffør med fornøden uddannelsesbevis, fastgørelse af sæderne til køretøjet, fremskaffelse af gyldig og korrekt forsikringspolice samt anskaffelse af nogle nyere ildslukkere', skriver politiet

Flere ulykker
Kontrollen fandt sted før, der skete tre forskellige ulykke med studenter på vogne rundt omkring i Danmark. Det skal dog understreges, at vognenes tilstand ikke nødvendigvis har haft en betydning i de sager.

Søndag aften fandt en sted klokken 20.15 søndag aften, da en vogn fyldt med studenter kørte langs Egedesvej med 40 km/t. Her stod en 19-årig mand fra Køge på bænk, da vognen kørte under en broen.

Manden blev uheldigvis ramt, og det var tæt på at gå helt galt. Heldigvis slap han med en slem forskrækkelse, skrammer på issen og en mulig hjernerystelse.

Også i Tappernøje skete en ulykke, der fik mere alvorlige konsekvenser. En ung mand blev kvæstet, da han faldt af en lastbil under en studenterkørsel. Han er fortsat i kritisk tilstand.

Derudover var en gruppe studenter fra Nørresundby Gymnasium involveret i et uheld under deres studenterkørsel. Lørdag aften kom seks studenter således lettere til skade, da lastbilen, som de kørte med, bremsede hårdt op.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Lastbilen med 21 unge mennesker ombord måtte foretage en undvigemanøvre, da en varebil efter en overhaling drejede skarpt ind foran studentervognen, fordi der kom en modkørende bil.

Ingen af de tilskadekomne faldt af lastbilen, men de fik knubs, da de blev kastet rundt imellem hinanden.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind