Politiet: Ungt par narrede formue ud af 143 netbrugere på DBA.dk

Herlev-par tiltalt for at have bedraget netbrugere for næsten en kvart million kroner - også kendt pizzakæde er ramt i sagen

I næsten to år brugte det unge par DBA.dk som jagtmark for det svindelnummer, der kostede 143 ofre tusindvis af kroner. PR-foto
I næsten to år brugte det unge par DBA.dk som jagtmark for det svindelnummer, der kostede 143 ofre tusindvis af kroner. PR-foto

SENESTE: Nu er dommen faldet

En 21-årig mand og en 20-årig kvinde fra Herlev er tiltalt for 143 gange at have narret netbrugere til at sende penge for varer, der aldrig kom frem. I alt blev der ifølge politiet svindlet for 244.926 kroner, før parret blev stoppet.

Bedrageriet er primært sket på DBA.dk, hvor annoncer med billig elektronik har lokket brugere fra hele landet til at sende penge til parret, der bor på samme adresse.

Facebook og Tradono.dk er i mindre omfang blevet brugt til svindelnummeret.

Kender du dette billede? Så er du sikkert blevet svindlet på Facebook

Sendte aldrig noget
Pengene blev overført til parrets konti i Sydbank, Spar Nord, Danske Bank, Nordea, Arbejdernes Landsbank, Jyske Bank og Nykredit Bank.

I nogle få tilfælde tog parret også imod betaling via MobilePay, når de 'solgte' billige Sonos-højttalere, B&O-produkter, droner, støvsugere, PlayStations og GoPro-kameraer, mener politiet.

Den omfattende sag kommer for retten i næste uge som en tilståelsessag, men ventes alligevel at tage to dage at behandle.

Forbrugerrådet Tænk advarer efter svindel: Drop Facebook til private handler

Anklage: Snød også kendt pizzakæde

Det er ikke kun via falske annoncer på DBA.dk, at det unge par har narret sig til penge. Ifølge anklageskriftet har den 21-årige mand ligeledes groft udnyttet sin ansættelse hos en kendt pizzakæde i København.

Her arbejdede han fra 2012 og mere end tre år frem i kassen i flere af kædens filialer. Politiet mener, at han har brugt sin betroede stilling til at taste falske, lave beløb ind i kassen, når kunderne betalte fuld pris for deres varer.

Det skal have skaffet ham godt 155.000 kroner. Også et dankort fra en enkelt af afdelingerne er misbrugt til at købe privat benzin for mere end 5000 kroner, mener politiet.

Parret er samtidig i fællesskab tiltalt for at have brugt stjålne kreditkortdata til at køber varer og tjenesteydelser for i alt 31.681,75 kroner hos Magasin og Danske Spil.

6000 kroner blev også via MobilePay hentet ud af et stjålet kreditkort.

Endelig er kvinden tiltalt for at have forfalsket et bankdokument i forsøget på at lease en Mercedes personbil.

Politiet advarer: Bedragerne er flyttet ind på nettet

SENESTE: Nu er dommen faldet