Politiet var talstærkt til stede: Fik tip fra tysk politi

En person er blevet anholdt i Holstebro. Politiet ønsker ikke at sige, hvad personen sigtes for.

Følg Krimi

Politiet undersøger torsdag morgen et mistænkeligt forhold i Holstebro.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

En person er blevet anholdt i Heimdalsparken.

- Vi arbejder stadig i området, og vi vil nok være færdige i løbet af formiddagen, siger presseansvarlig Mette Helm til Ekstra Bladet 9.05.

Hun ønsker ikke at sige, hvad den anholdte er sigtet for, men hun fortæller, at ingen er kommet til skade.

- Vi kan ikke sige mere lige nu, lyder det fra Mette Helm.

Dagbladet Holstebro har talt med beboere i området, der fortæller, at betjentene er iklædt kampudstyr. Der er også flere hunde og ambulancer til stede.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Mette Helm beboernes observationer.

- Vi har haft politi med tungt udstyr ude, ligesom vi også har haft hunde i området. Vi har ambulancer med, som har været på standby. Men det er vigtigt at sige, at ingen er kommet til skade, siger hun.

Klokken 12 fortæller politiet i en pressemeddelelse, at man havde fået en henvendelse fra tysk politi natten til torsdag, hvilket var årsagen til, at man rykkede ud til Heimdalsparken.

'En bruger på et chatforum havde delt et billede af en mand med et automatvåben i hænderne sammen med en ukonkret trussel. Politiet kunne ikke umiddelbart udelukke, at der var tale om et ægte våben,' skriver politiet i pressemeddelelsen.

Den pågældende bruger på chatforummet er 22-årig mand, som blev anholdt i boligområdet.

Politiet foretog ransagning på adressen og fandt i den forbindelse det afbillede våben. Våbnet viste sig at være en softgun, som til forveksling lignede et ægte automatvåben.

- Den type henvendelser bliver altid taget meget alvorligt, og det afføder altså en kraftig reaktion fra politiet. Vi kan ikke se, om det er ment som en spøg, og derfor tager vi alle nødvendige forholdsregler. Vi er klar over, at det kan se voldsomt ud, når vi rykker talstærkt frem i tung udrustning. Men vi følger et fast koncept for at sikre, at vi har kontrol over situationen - uanset hvordan den udvikler sig, siger politiinspektør Claus Nørgaard, Midt- og Vestjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 ved at have fremsat trusler, der er egnet til at fremkalde alvorlig frygt.

- Selvom der viste sig at være tale om en softgun, er det her en gravalvorlig sag. Når man giver indtryk af, at man er i besiddelse af et skarpt skydevåben og truer med at bruge det, skaber man en meget farlig situation. Vi vil gerne bruge sagen som anledning til at minde om, at et chatforum ikke er det samme som en dagligstue.

- Internettet er et offentligt rum ligesom en gågade, og man skal lade være med at dele den slags. Det skaber en helt unødvendig frygt og sætter en masse i gang ved politiet, opfordrer Claus Nørgaard.

Den 22-årige bliver løsladt senere i dag,

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.