Politiet: - Vi forsætter Pusher Street-indsats

Lover fortsat pres på den verdensberømte hashgade, hvor politiet går efter den åbenlyse, organiserede handel med hash

Politiet: - Vi forsætter Pusher Street-indsats

Som Ekstra Bladet tidligere har dokumenteret, fortsætter handlen med hash i Pusher Street trods christianitters og politiets indsats.

Tre gange i den forløbne uge har politiet 'besøgt' Christianias verdensberømte hashgade, Pusher Street. Og dermed fortsætter de det pres, som de har lagt på hashgaden siden begyndelsen af januar.

Mandag blev der beslaglagt ca. 4 kg hashprodukter og ca. 650 joints i hashboderne.

Tirsdag var fokus rettet mod køberne, hvor 19 personer fik en bøde for besiddelse af hashprodukter.

Onsdag aften blev der gennemført en aktion mod sælgerne, hvor i alt 10 personer blev anholdt. Tre af dem er siden blevet varetægtsfængslet. Der blev ved aktionen beslaglagt 4,5 kg hashprodukter, ca. 600 joints, 230.000 kr. i kontanter og en guldkæde til en værdi på omkring 125.000 kr.

Onsdagens aktion udviklede sig voldeligt, da der her blev kastet sten og kanonslag efter politiet.

- Og det er desværre ved at blive en tilbagevendende udfordring, siger Lars-O. Karlsen, der er vicepolitiinspektør i Operativ Specialafdeling ved Københavns Politi.

- Knivstikkeriet i sidste uge sammenholdt med de hyppige stenkast og angreb på politiet vidner om et råt miljø i Pusherstreet, hvor voldsparatheden er stor. Heldigvis blev ingen betjente ramt i denne omgang. Men vi fastholder vores intensive tilstedeværelse og fortsætter arbejdet med at bekæmpe den organiserede hashhandel i Pusherstreet, understreger han.

Knivstikkeret, han henviser til, udspandt sig fredag.

Her blev to mænd stukket ned i et opgør mellem to rocker-grupperinger, har Ekstra Bladet tidligere beskrevet.

Mand stukket ned under rockeropgør på Christiania