Politiet: Vi har fundet våben og ammunition

Københavns Politi har netop afsluttet et pressemøde om de aktioner i hovedstadsområdet, der har været her til formiddag

(Video: Kenneth Meyer)

Har du informationer om de pågældende aktioner og/eller de anholdte personer fra dagens terroraktioner, så kontakt os via sms på 1224 (alm. sms-takst) eller mail på 1224@eb.dk

Under dagens ransagninger på tre forskellige adresser i København og på Københavns Vestegn har politiet blandt andet fundet våben og ammunition. Det har oplyser Københavns politi på et pressemøde, der netop er afsluttet.

Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilke våben, der er tale om, ligesom de heller vil uddybe i hvilke mængder, der er tale om.

- De fire vi har anholdt vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Der vil blive begæret lukkede døre, og derfor vil jeg ikke komme nærmere ind i sagen på nuværende tidspunkt, lyder det på pressemødet fra Politiinspektør Poul Kjeldsen.

- Men vi er selvfølgelig tilfredse med at det lykkedes at anholde de her fire personer.

Politiet og PET har hele formiddagen været talstærkt tilstede på adresser i Tingbjerg, Glostrup og Ishøj. Med bomberyddere, bombehunde og teknikere har man blandt andet ransaget kælderlokaler og lejligheder på de tre forskellige adresser.

Se politiets pressemøde

Hvervet af IS
Ifølge politiet har dagens anholdelser forløbet uden dramatik. De fire personer forventes fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg i morgen. Hvornår er dog endnu ikke fastlagt.

- Det er en alvorlig sag, og det er politiets opgave at varetage netop sager som den her, lyder det på pressemødet.

Københavns Politi vil ikke komme ind på, hvor lang tid efterforskningen mod de fire mænd har stået på, og hvorfor man i samarbejde med Københavns Vestegns Politi og PET har valgt at slå til i mod de fire mænd netop i dag.

Alle fire mistænkte er sigtet for at have overtrådt straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i Syrien at have ladet sig hverve af IS til at begå terrorhandlinger.

Opdateres..