Politiet: Vi har ikke fundet Hedigas lig

En lille forsagt mand har taget plads på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster, hvor han fremstilles i grundlovsforhør sigtet for drabet på den 34-årige vejlenser Hediga Morad

Hør om sagen her. (Video: Ernst van Norde)

Ved du noget? Kontakt Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Iført sorte sutsko har en 40-årig mand fra Vordingborg netop taget plads på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster, hvor han en smule forsagt og temmelig forsigtig har bekræftet sin identitet over for dommeren.

Manden, som ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er identisk med 34-årige Hediga Morads drabsmand, er samtidig far til hendes børn.

Han fremstilles i grundlovsforhør sigtet for drab.

Ekstra Bladet er til stede i retten, og her har den 40-årige inden retsmødet talt med sin forsvarer via en arabisk tolk. Han har mørkt tilbagestrøget hår og en smule skæg. Og han er iført en grøn vinterjakke med pelskrave, sorte jeans og altså de føromtalte sutsko.

Det er meget lidt, som der hidtil er kommet ud om omstændighederne omkring drabet. Hidtil har politiet alene haft efterlyst Hediga Morad, som sidst er set 9. oktober, da hun tog med toget fra Vejle mod Vordingborg for at aflevere sine to børn hos sin eksmand.

Ifølge efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen har politiet flere spor, som peger i retning af, at der er sket et drab. Men der mangler en helt central detalje.

- Vi har ikke fundet liget af hende, lyder det fra efterforskningslederen.

Ville gerne udtale sig
Den 40-årige blev anholdt tirsdag klokken 12.10. Han blev spurgt af dommeren, om han ville udtale sig, og det ville han gerne, hvis ellers pressen blev bedt om at forlade retssalen.

Ifølge sigtelsen er drabet formentlig foregået i tidsrummet 9. oktober klokken 23.30 til 10. oktober klokken 16. Og det er politiets opfattelse, at drabet er sket i Vordingborg by eller på hans hjemadresse, som også er i Vordingborg.

Dommeren valgte at lukke dørene under grundlovsforhøret med den begrundelse, at det ikke kan udelukkes, at der er medgerningsmænd på fri fod.

Dørene blev for øvrigt lukket, uden at den 40-årige forinden fik lejlighed til at fortælle, hvordan han forholder sig til politiets sigtelse.

Men efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fortæller til Ritzau, at manden nægter sig skyldig.

En bekendt meldte hende savnet
Politiet har tidligere oplyst, at børnenes far har fortalt, hvordan Hediga Morad overnattede i hjemmet i Vordingborg. Den næste dag forsvandt hun ifølge farens forklaring, mens han var ude for at handle.

Om søndagen blev Hediga Morad meldt savnet. Det var en bekendt i Vejle, som kontaktede Sydøstjyllands Politi, fordi hun ikke kunne få kontakt med Hediga Morad.

Nu mener politiet altså, at noget ved forklaringen ikke holder vand. Men hvordan drabet mere nøjagtig er sket, er der ingen oplysninger om.

Det fremgår nemlig ikke af sigtelsen, hvordan Hediga Morad er blevet dræbt.