Annonce:
Annonce:

Politiets mistanke: 23-årig planlagde drab på sin dobbeltgænger

Forud for drabet var en række andre dobbeltgængere blevet kontaktet, viser efterforskningen ifølge politiet

Den 23-årige dræbte kvinde blev fundet i en bil 17. august sidste år. Foto: Peter Kneffel/Ritzau Scanpix
Den 23-årige dræbte kvinde blev fundet i en bil 17. august sidste år. Foto: Peter Kneffel/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

En helt usædvanlig drabssag i byen Ingolstadt i den tyske delstat Bayern fortsætter med at overraske.

Drabet er blevet døbt 'dobbeltgænger-sagen', og nu har politiet skærpet tiltalen mod en 23-årig kvindelig kosmetolog og hendes formodede medgerningsmand.

De to mistænkte er nu tiltalt for overlagt og planlagt manddrab, efter efterforskningen har vist, at de efter politiets overbevisning bevidst lokkede en anden 23-årig kvinde, der var blogger, i en fælde og dræbte hende med mere end 50 knivstik.

Det skriver det tyske medie Bild i dag, mandag, efter politiet har frigivet en række nye oplysninger i sagen.

'Vi ser ikke sådan en sag hver dag - især ikke med et så spektakulært twist. Den dag, vi fandt liget, havde vi ikke forventet, at det ville udvikle sig sådan her,' siger en talsmand for politiet til mediet.

Annonce:

Fastlægger motiv
Sagen har, siden den kom frem i august, trukket overskrifter igen og igen.

Kvinden er nemlig mistænkt for at opsøge en anden kvinde, der lignede den tiltalte til forveksling, på Instagram.

Den dræbte 23-årige kvinde, der har algeriske rødder, blev fundet dækket af blod i en parkeret Mercedes i den sydtyske by i august.

Familien til den mistænkte kvinde, der har irakiske rødder, identificerede liget som deres familiemedlem. Men det stemte ikke overens med politiets obduktionsrapport, viste det sig.

Rygter om motivet har længe svirret, og nu bekræfter politiet, at det er deres indtryk, at den 23-årige tiltalte kvinde forsøgte at iscenesætte sin egen død.

'Efterforskningen har ledt os til at antage, at hun ønskede at gå i skjul på grund af en familiestrid og forfalske sin egen død,' lyder det fra anklager Veronika Grieser til Bild.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Selvom politiet har afsøgt det skovområde, hvor man mener, at kvinden er blevet dræbt, er det ikke lykkedes at finde et gerningsvåben. Foto: Peter Kneffel/Ritzau Scanpix
Selvom politiet har afsøgt det skovområde, hvor man mener, at kvinden er blevet dræbt, er det ikke lykkedes at finde et gerningsvåben. Foto: Peter Kneffel/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Opsøgte andre
Men det er ikke det eneste, politiet nu er nået frem til i efterforskningen.

Det viser sig nemlig, at den 23-årige kvinde ifølge politiet forsøgte at komme i kontakt med andre kvinder, der ligner hende, men de bed ikke på.

Den drabstiltalte skulle ifølge beviserne have oprettet flere profiler på sociale medier under falske navne, hvor hun kontaktede vellignende kvinder.

Kun en hoppede på den tiltaltes forklaringer, og på dagen for drabet blev hun hentet af de to tiltalte i sin lejlighed i byen Heilbronn i nabostaten Baden-Württemberg.

Det er politiets opfattelse, at de to tiltalte standsede bilen i et skovområde på strækningen mellem de to byer, hvor de dræbte det 23-årige offer med utallige knivstik særligt i ansigtet.

Anklagemyndigheden mener, at de to tiltalte derefter bar den dræbte ind på bagsædet af deres bil, som de parkerede i Ingolstadt, og hvor den drabstiltalte kvindes forældre fandt liget, som de troede var deres datter.

Selvom det ikke er lykkedes politiet at finde et gerningsvåben, lyder det, at bevisbyrden er så tung, at anklagemyndigheden vil gå efter at få begge mistænkte idømt fængsel på livstid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: