Politiets mistanke: Sigtet IS-støtte var ikke alene

Sigtet: Ville rejse til IS - fortsat fængslet for terrorstøtte og forsøg på pizzeria-afbrænding

Den 23-årige pizza-ejer er sigtet for støtte til IS.
Tegning: Jørgen Bitch)
Den 23-årige pizza-ejer er sigtet for støtte til IS. Tegning: Jørgen Bitch)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Efter godt to måneders hemmeligholdelse er døren nu åbnet på klem i sagen, hvor en 23-årig pizzaejer med tykiske rødder er sigtet for støtte til terror-staten IS.

Iført lysebrun kjortel og ditto-farvede pludderbukser tog den 23-årige plads ved siden af sin anklager, da der i dag ved Retten i Glostrup var fristforlængelse i sagen.

Her kom frem, at politiet har mistanke om, at den 23-årige ikke var alene, da han ifølge sigtelsen forsøgte at rejse ned til IS.

- fordi der er mulige, ikke-identificerede medgerningsmænd på fri fod i det forhold, anmoder vi om fortsat dørlukning i sagen, lød det fra anklager, Steen Ulriksen, Vestegnens Politi.

Krimi Her er terrorsigtelsen mod 23-årig IS-sympatisør

Det fik den 23-åriges forsvarer, Gitte Juul Jensen, op af stolen, da det ikke er nævnt i sigtelsen.

Den 23-årige er sigtet for i perioden 14. juli 2013 til 14. oktober 2013 rejste til Syrien for at 'fremme Islamisk Stats sag'. Det fremgår ikke, om han har kæmpet for dem.

Derudover er han sigtet for forsøg på det samme i 14. marts i år, hvor han pas dog blev inddraget, og han fik et udrejseforbud. Begge forhold er rejst efter terrorparagraffen. Og her er der ikke nævnt noget om, at han muligvis har forsøgt at rejse ned til IS med ligesindede.

- På den baggrund kræver jeg dørene åbnet, lød det fra Gitte Juul Jensen.

Dommeren valgte dog at følge anklagerens anmodning og dørene blev lukket. Ved retsmødet fik den 23-årige, der udover kjortel og pludderbukser også bar et stort busket skæg om hagen og kinderne, fik sin varetægtsfængsling forlænget i foreløbigt fire uger.

I forbindelse med udrejseforbuddet er den 23-årige sigtet for 17. marts at have fulgt efter nogle politifolk i Roskilde, hvor han i følge sigtelsen truede betjentene. Blandt andet med ord om, at 'hvis ikke han fik lov at rejse, så kunne det være, der skete noget andet.'

Yderligere er han sigtet for at have hyret to unge til at brænde et konkurrerende pizzeria af, der ligger tæt på det pizzeria, han selv driver på Midstsjælland.

Det var Ekstra Bladet, der 1. juni afslørede, at den 23-årige i al hemmelighed sad fængslet.