Politiets nye rocker-guldfugl: Udpeger 25 figurer i kriminelt netværk

Tidligere Bandidos-medlem erkender hele 24 forbrydelser og peger på adskillige af sine tidligere kammerater som medsammensvorne

Bandidos-medlemmer 'hænges ud' af en 49-årig eksrocker. 10 sidder allerede fængslet. (Arkivfoto)
Bandidos-medlemmer 'hænges ud' af en 49-årig eksrocker. 10 sidder allerede fængslet. (Arkivfoto)

Bilbrande, trusler, våbentyveri, hashsalg og kokainhandel.

Det er blot et ganske lille udsnit af de forbrydelser, en 49-årig eks-rocker har erkendt, at han begik sammen med flere af sine tidligere kammerater i Bandidos. Det fremgår af domsudskriften, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Den 49-årige blev dømt i sidste uge, hvor han fik 7,5 års fængsel for sin medvirken i i alt 24 forhold. Udover ovenstående inkluderer hans og kammeraternes forbrydelser også indbrud, forsikringsvindel og kobbertyveri, fremgår det af dommen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er ifølge oplysninger til Ekstra Bladet i gang med at optrevle et Bandidos-relateret netværk, angiveligt hjulpet af en afhoppet rocker. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Politiets nye sangfugl: Sender Bandidos bag tremmer

Sagen kørte som en tilståelsessag, og den 49-årige, der ikke længere er medlem af Bandidos, har selv fortalt politiet alt, efter han blev anholdt i november sidste år. Sagen er ikke ny, men det er til gengæld omfanget af forbrydelser og medsammensvorne.

I løbet af retssagen har han nævnt navne på mindst 25 personer fra bandemiljøet - heriblandt flere både nuværende og tidligere højtstående medlemmer af Bandidos. Ud over de 25, der er nævnt ved navn, omfatter det samlede kompleks endnu flere figurer.

Krimi Tidligere rocker angav kammerater - nu er han selv dømt

Hans forklaring til politiet er blandt andet blevet brugt til at få fængslet to Bandidos-brødre. I alt er omkring 10 personer blevet anholdt som følge af rocker-sangfuglens forklaring fra december og til den seneste anholdelse af brødrene i maj, skriver Tv2.

Mange af sagerne har kørt for dobbeltlukkede døre, hvilket vil sige, at end ikke sigtelserne må se offentlighedens lys. I sagerne er navnet på politiets hemmelige guldfugl desuden fjernet.

Krimi Rocker udpeger brødre i stor narkosag

I en anden og hidtil uopklaret sag om et røveri mod en spillehal i Stubbekøbing i 2011, blev tre personer fængslet i maj. Med røveriet, som 'guldfuglen' altså angiveligt har indgående kendskab til, havde mændene håbet at kunne opnå et udbytte på 60.000 kroner, kom det frem i retten.

De slap dog kun afsted med sølle 3000 kroner, skriver Lolland-Falsters Folketidende.