Politiets teori: 33-årig begik selvmord med drabsvåben

Manden, der dræbte værkstedsejer Peter Schytt Hollesen, er tidligere kendt af politiet for alvorlig kriminalitet

Den 33-årige drabsmand (midten) begik angiveligt selvmord med den kniv, der dræbte Peter Schytt Hollesen (tv). (Privatfoto)

Nordsjællands Politi er efterhånden ved at få løst gåden om det mystiske drab på et dækværksted i Slangerup søndag morgen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tildelte den 33-årige drabsmand sin chef adskillige knivstik med den samme kniv, som han efterfølgende valgte at tage sit eget liv med.

Teorien tager udgangspunkt i, at der kun er fundet en enkelt kniv på Dækcentralen, hvor det blodige overfald fandt sted, og politiet undersøger derfor, om kniven er brugt til både drabet og selvmordet.

Alt tyder imidlertid på, at det er tilfældet.

Det skal dog endeligt bekræftes gennem en række tekniske undersøgelser af blandt andet dna-spor, som kan vise, om både Peter Schytt Hollesens blod og den 33-åriges blod er på kniven.

Det er den 46-årige ejer af dækcentralen Peter Schytt Hollesen, der er blevet dræbt i Nordsjælland. (Privatfoto). Klik på 'Næste' for at se video fra området samt fra politiet arbejde i området Krimi Stor mystik: 46-årig værkstedsejer dræbt i Slangerup

Døde af egne knivstik
Den 33-årige drabsmand blev obduceret tirsdag på Retsmedicinsk Institut, og selvom undersøgelserne endnu ikke er færdige, så viser det foreløbige resultat, at manden døde af de knivstik, han påførte sig selv.

– Alt tyder på, at der er anvendt en kniv til drabet og selvmordet, og vi undersøger, om der er tale om den samme kniv, siger efterforskningsleder Kenneth Støvhase, der bekræfter Ekstra Bladets oplysning om, at der kun er fundet én kniv på gerningsstedet i Dækcentralen.

Politiet er endnu ikke kommet nærmere et motiv til drabet, men årsagen skal formentlig findes i den psykiske tilstand hos den 33-årige, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere er kendt af ordensmagten for alvorlig kriminalitet.

Ifølge politiet var han psykisk uligevægtig i tiden op til drabet, og det var også derfor, at Peter Schytt Hollesen søndag morgen omkring klokken ni kørte ud til Dækcentralen, hvor den 33-årige havde fået lov at bo i en periode.

Kenneth Fjordbak er den ene af to ansatte tilbage hos Dækcentralen, efter en 33-årig ansat søndag tog livet af sig selv og sin chef. (Fotos: Kenneth Meyer og Anthon Unger) Krimi Knust kollega: Vi var som en familie

’Han troede, vi var i krig’
Ifølge et nært familiemedlem var Peter Schytt Hollesen bekymret for sin medarbejder.

Og med god grund.

Kenneth Fjordbak, der er en af de få tilbageværende ansatte hos Dækcentralen, fortæller således til Ekstra Bladet, at hans 33-årige kollega om fredagen virkede som om, han havde fået en psykose.

- Han fik et mærkeligt ’trip’ og troede blandt andet, at vi var i krig, siger han.

Se interviewet med Kenneth Fjordbak her. (Foto: Kenneth Meyer)

Han understreger, at hans to afdøde kollegaer var som far og søn, og at der ikke har været en konflikt mellem de to.

Kenneth Fjordbak mener, at det har slået klik for hans 33-årige kollega, da han dræbte sin chef med en kniv (Foto: Kenneth Meyer)
Kenneth Fjordbak mener, at det har slået klik for hans 33-årige kollega, da han dræbte sin chef med en kniv (Foto: Kenneth Meyer)