Politiets teori: Derfor eksploderede ejendom i nat

Politiet mener, at årsagen til eksplosionen i Lyngby i nat er fundet

Ekstra Bladet har talt med en beboer i området Niklas Unger. Hør mere her

Den enorme eksplosion, der i nat raserede en boligblok på Rønne Allé i Lyngby nord for København skyldtes naturgas, der sivede ud i kælderen under opgangen til nummer 16, mener politiet.

Ejendommen er ved at få bygget varmeanlægget om fra naturgas til fjernvarme, og i forbindelse med håndværkernes arbejde i går, er der formentlig sket en fejl, så naturgassen har stået og sivet hele aftenen og natten.

Politiet mistænker, at eksplosionen blev udløst, da en person tændte en cigaret på gaden foran ejendommen.

Politikommissær Erik Skriver bekræfter overfor Ekstra Bladet, at det er den teori politiet arbejder med lige nu, men at teknikerne endnu ikke er færdige med undersøgelserne på skadestedet.

Politiet ved ikke præcist, hvilken håndværker-fejl, der kan være årsag til den udsivende gas, men rørene i kælderen er ved at blive udskiftet.

Phillip Olsen fortæller selv, at både han selv og hans hund, Luca, er ganske chokerede efter nattens begivenheder. Her drøfter han situationen med Hanne Pedersen, som også er fra kvarteret. (Foto: Benjamin Krogh) Krimi Gaseksplosion flåede Phillip ud af drømmeland: Det var helt vildt

To beboere i ejendommen lugtede gas i nat og alarmerede brandvæsenet og gik derefter selv i gang med at evakuere beboere i ejendommen.

Brandfolk fra Beredskab Øst var netop kommet frem på stedet, da eksplosionen, der kunne høres i flere kilometers omkreds, skete.

- Brandvæsenet siger, at det var godt at ejendommen var så solidt bygget, for ellers kunne det være gået meget værre, siger Erik Skriver.

Cirka 60 evakueret
Mellem 55 og 60 beboere fra nummer 12, 14, 16 og 18 blev evakueret til Hotel Scandic i Lyngby, hvor de fik serveret morgenmad, og fra klokken 12 i dag kan beboerne i nummer 12 og 14 vende tilbage til deres lejligheder.

- Husene er blevet skalsikrede og der er reetableret strøm og vand. Beboerne i nummer 16, der er hårdest ramt, og nummer 18 skal genhuses indtil videre, mens ejendommen undersøges af bygnings-sagkyndige, siger Erik Skriver.

Skaderne er omfattende, men heldigvis kom kun fire personer til skade. De tre er udskrevet igen, mens en ældre kvinde, der fik forbrændinger, er indlagt på Rigshospitalet.

En anden ældre kvinde, der i går kom tilbage til sin lejlighed fra et plejehjem, sov tilsyneladende fra al postyret og støjen i nat.

Da politiet for en sikkerheds skyld gennemgik de evakuerede lejligheder en ekstra gang, blev kvinden fundet sovende i sin lejlighed.

(Foto: Kenneth Meyer) Krimi Gaseksplosion raserer ejendom: Fire personer kvæstet

1 af 2 Udsivende gas brændte omkring disse rør. Varmeinstallationen er ved at blive ombygget fra naturgas til fjernevarme. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Skader på boligblokken og ejendommene over for vidner om, at eksplosionen var kraftig. (Foto: Kenneth Meyer)