Politiets teori: Derfor kvalte far sin 8-årige datter

Torsdag blev liget af en 8-årig pige fundet i den nordvestlige del af Odense. Politiet mener, at pigens 51-årige far har kvalt den lille pige

Pigen blev fundet i dette parcelhuns i en forstad til Odense Foto: Ole Frederiksen
Følg Krimi

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

En 51-årig mand har torsdag dræbt sin kun otte-årige datter, hvorefter han har forsøgt at tage livet af sig selv. Det fremgår af en meddelelse fra Fyns Politi.

Torsdag omkring middag fik en 40-årig mor et uhyggeligt opkald fra sin tidligere samlever. En 51-årig mand.

Politi: Far dræber 8-årig datter og forsøger selvmord

Over telefonen oplyste den 51-årige far, at han for kort tid forinden havde kvalt deres fælles datter og han derefter ville tage livet af sig selv.

Den stærkt chokerede kvinde ringede herefter straks til sin far, der efterfølgende alarmerede politiet og forbrydelsen. Da politiet nåede frem til parcelhuset på Rådyrløkken i Slukefter ved Odense, sparkede betjentene døren ind og fandt den otte-årige pige dræbt ved kvælning.

Skilsmisse og samkvem

Ifølge drabschef ved Fyns Politi, Henrik Justesen, peger meget på, at det tidligere pars nylige separation samt spørgsmålet om samværet med den kun 8-årige pige, kan have spillet en central rolle i forhold til, hvorfor den 51-årige mand valgte at dræbe sin datter og efterfølgende forsøgte at tage livet af sig selv.

Den 51-årige far blev fundet siddende i stuen. Her havde han forsøgt at tage livet af sig selv ved at skære sig i håndleddene Foro: Ole Frederiksen
Den 51-årige far blev fundet siddende i stuen. Her havde han forsøgt at tage livet af sig selv ved at skære sig i håndleddene Foro: Ole Frederiksen
 

- Et afskedsbrev fundet på adressen samt de oplysninger den dræbte pigens mor er kommet med ovenpå telefonsamtalen med sigtede, peger på, at motivet formentlig er forbundet med en nylig skilsmisse samt samkvems spørgsmålet om pigen, siger Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

Den dræbte piges 40-årige mor og den 51-årige far er for nylig blevet skilt og har for et par uger siden sat villaen på 182 kvm. til salg.

De havde kun det ene barn sammen, mens den 51-årige havde flere børn fra et tidligere forhold.

Sad med blodige hænder
Da politiet ankom til adressen fandt de den 8-årige pige kvalt på badeværelset i stueetagen af toplansparcelhuset, mens den 51-årige mand blev fundet i stuen, hvor han havde forsøgt at tage livet af sig selv ved at skære sig selv i sit ene eller begge håndled.

Pigen blev erklæret død på stedet, mens den 51-årige mand blev bragt til Odense Universitetshospital og behandlet for sine skader.

Teknikere har dagen igennem arbejdet på drabsstedet Foto: Ole Frederiksen
Teknikere har dagen igennem arbejdet på drabsstedet Foto: Ole Frederiksen

Liget af den 8-årige pige køres væk fra gerningsstedet Foto: Ole Frederiksen
Liget af den 8-årige pige køres væk fra gerningsstedet Foto: Ole Frederiksen
 

Han er udenfor livsfare.

- Vi har endnu ikke haft mulighed for at afhøre ham, men vi forventer at kunne gøre det i løbet af i morgen formiddag. Jeg forventer, at han vil kunne fremstilles i grundlovsforhør i morgen. Han skal forholdes det han har skrevet i afskedsbrevet, samt de oplysninger vi har fra afhøringen af den 40-årige mor, siger Henrik Justesen.

Fremadrettet skal den 8-årige formelt identificeres af familien, mens der skal foretages en obduktion der skal fastslå den præcise dødsårsag:

- På grund af de ydre omstændigheder kan man se, hun er blevet dræbt ved kvælning. Men om der er tale om hængning, strangulering med de bare hænder eller om der er brugt en anden genstand skal obduktionen vise, forklarer Henrik Justesen til Ekstra Bladet.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU