Politiets teori: Drabsmænd holdt og ventede på deres offer

22-årig blev skudt ved højlys dag, mens han sad i sin bil

Video/redigering: Kenneth Meyer/Signe Skov

Politiet jagter flere drabsmænd, efter at en 22-årig mand onsdag blev dræbt i en regn af kugler ved højlys dag på Åfløjen i Husum.

Det oplyser fungerende politiinspektør ved Københavns Politi, Mads Helios, til Ekstra Bladet. Han fortæller samtidig, at den bil, som gerningsmændene anvendte, også holdt på parkeringspladsen onsdag formiddag forud for drabet.

- Det er vores opfattelse, at de har holdt og ventet, og det virker til, at de er gået målrettet efter den 22-årige, lyder det.

Skud-drama: Forbudt bande spøger i konflikt

Sad i bilen
Offeret var netop kommet ud fra sin bopæl og havde sat sig i sin bil, da han blev ramt af skud, og ifølge Mads Helios skød gerningsmændene både fra gaden og fra gerningsbilen, inden de kørte fra stedet.

- Drabet skete ved højlys dag. Kan du forstå, hvis borgerne derude er utrygge?

- Det kan jeg da sagtens forstå, men der er intet, der tyder på, at det var et tilfældigt drab. Men jeg forstår det godt.

I dag fra 10-14 er politiet til stede på Åfløjen med den mobile politistation.

Naboer har fortalt til Ekstra Bladet, at de hørte flere skudsalver. Mads Helios ønsker dog ikke at kommentere, hvilket eller hvilke skydevåben, der er blevet brugt.

Del af konflikt
Som Ekstra Bladet skrev onsdag mener politiet, at skyderiet er en del af en verserende konflikt, men siger, at de som altid efterforsker bredt og ikke udelukker noget.

Ung mand dræbt i skyderi

- Er offeret kendt i bandesammenhæng?

- Han er ikke kendt af politiet som medlem af nogen bandegruppering, men vi ved, at han har plejet omgang med bandemedlemmer, sagde Mads Helios onsdag.

- I siger, at det kan have del i en verserende konflikt. Hvorfor mener I det, når den dræbte ikke er registreret som bandemedlem?

- Vi kender til hans omgangskreds, og vi kender til det verserende konfliktbillede, og det område, han er blevet antruffet og dræbt i, er tæt op af det område, der i forvejen er inddraget som en del af visitationszonen.

En mand blev onsdag anholdt. Han er dog blevet løsladt igen, og ifølge Mads Helios er der ikke noget, der tyder på, han har noget med drabet at gøre.