Annonce:
Annonce:

Politifolk stjal bitcoins i hemmelig efterforskning

Narkobetjent og Secret Service-agent anklages for grove ulovligheder, da de skulle afsløre Silk Road-bagmand

Annonce:
Følg Krimi

To amerikanske politifolk er blevet tiltalt for hvidvask og for at have stjålet store beløb under efterforskningen af en hjemmeside, hvor der er sket omfattende handel med illegale stoffer på Silk Road, som er internettets mest kendte sorte marked.

Den ene var ansat i DEA, det amerikanske narkopoliti, og den anden var medarbejder i Secret Service, oplyser de amerikanske anklagemyndigheder mandag.

Begge betjente var med i en særlig task force, som skulle efterforske den lyssky handel med blandt andet dopingmidler på hjemmesiden Silk Road.

Narkobetjenten stod bag en undercover operation mod grundlæggeren af Silk Road, Ross Ulbricht, som også kaldes "Dread Pirate Roberts."

Men i stedet oprettede han - ifølge tiltalen - flere fiktive profiler for at tilegne sig store beløb af den virtuelle valuta bitcoins, som blev overført til hans personlige konto.

Annonce:

I en af transaktionerne skal narkobetjenten endda have solgt informationer om politiets efterforskning til den person, der var under mistanke for grov kriminalitet, lyder påstanden.

Secret Service-agenten holdt sig heller ikke tilbage. Han fik kontrol over godt 800.000 dollar, hvilket svarer til 5,6 millioner kroner, i bitcoins, fremgår det.

Silk Road blev lukket af FBI i 2013. Det skete blandt andet med hjælp fra Islands politi, idet hjemmesiden lå på en server i Reykjavik. Siden genopstod hjemmesiden under navnet Silk Road 2.0, som dog er lukket igen.

På hjemmesiden blev der handlet illegale stoffer i stor stil, og blandt sælgerne har ifølge dansk politi været to danskere, som blev anholdt i marts og sigtet for at have fremstillet og solgt dopingmidler i store mængder.

På Silk Road skete betalingen med bitcoin, som er en digital og omdiskuteret valuta.

Den ene af de to amerikanske politifolk har overgivet sig til myndighederne i Californien, mens den anden blev anholdt i fredags i Baltimore i delstaten Maryland.

I øvrigt er grundlæggeren af Silk Road, Ross Ulbricht, i februar af en domstol i New York blevet fundet skyldig i salg af narkotika og andre lovovertrædelser. Straffen udmåles i maj.

Flere end 100.000 personer var brugere af Silk Road, som fandtes i to versioner, har FBI tidligere oplyst.

Navnet Silk Road - Silkevejen - stammer fra et gammelt netværk af handelsruter, som forbandt blandt andet det nuværende Kina, Indien og Europa.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: