Politiforbundet om flygtningestrøm: Det her bliver en kæmpe opgave

Formanden fra Politiforbundet, Claus Oxfeldt, mener ikke, at vi har noget at frygte, men flygtningene kan være desperate, lyder det

Politiforbundet om flygtningestrøm: Det her bliver en kæmpe opgave

Ekstra Bladets mand på stedet har optaget den her video (Video: Per Rasmussen)

– Der er tale om personer, som har rejst længe, og som kan være desperate. Jeg er sikker på, at der ikke er noget at frygte, men jeg vil alligevel anbefale, at man ikke tager kontakt til de her flygtninge. 

Sådan siger Claus Oxfeldt, der er formand for Politiforbundet, til Ekstra Bladet, efter han hørte om de mange flygtninge, som søndag aften løb ind over markerne ved Rødby.

Han ser generelt med overraskede øjne på den flygtninge-krise, som Europa længe har været en del af. 

– Og nu oplever vi for alvor i Danmark, hvordan de stakkels mennesker løber ind i landet her. Det betyder, at på få timer er der sket et stort skift, og jeg håber, politikerne tager det alvorligt, siger Claus Oxfeldt.

Flygtninge løber fra politiet ved den danske grænse

Bliver en kæmpe opgave
Claus Oxfeldt forklarer, at politiet og myndighederne generelt nu står over for en stor opgave.

– Jeg har sagt det mange gange før og kan sige det igen. De her flygtninge er endnu en arbejdsopgave for os. For nu skal de registreres og fragtes videre i systemer, hvor mange mennesker skal inddrages.

– Skal danskerne frygte situationen? Det kan jo være voldsomt at se så mange mennesker løbe desperat ind over vores grænser?

– Nej, det skal de ikke. Det er slet ikke, fordi der er øget terrorfrygt eller lignende. Man skal bare kontakte sit lokale politi, hvis man møder flygtninge, som ser ud, som om de ikke har en tilknytning til landet. Det kan for eksempel være, at man ser nogle gå ved motorveje eller lignende, siger politiformanden.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forventer at blive ved grænsen hele natten, hvor færgerne vil komme ind med nye tog med flygtninge.