Annonce:
Annonce:

Politiker forvekslet med sigtet i kidnapningssag: - Voldsom oplevelse

Hårde beskeder fra vrede danskere har skabt frygt hos en politiker, der deler navn med den sigtede 32-årige i kidnapningssagen

Rigtig mange danskere har fået sat navn og ansigt på den anholdte i sagen om kidnapningen af en 13-årig pige. Men de danske medier deler hverken hans navn eller billede. Det gjorde de heller ikke før navneforbuddet - og der er en god grund til det

Selvom navnet på den anholdte 32-årige deles heftigt, bringer vi ikke navnet på personen. Det kan du høre om her.
Annonce:
Følg Krimi

Kidnapningssagen har fået voldsom opmærksomhed i Danmark, og det har anholdelsen af en 32-årig mand også.

Kort efter anholdelsen florerede et navn overalt på nettet, som var identisk med den mand, der nu er anholdt og sigtet.

En 32-årig mand, der deler navn med en politiker, er sigtet for kidnapning og overgreb i kidnapningssagen. Privatfoto
En 32-årig mand, der deler navn med en politiker, er sigtet for kidnapning og overgreb i kidnapningssagen. Privatfoto
 

Det medførte mange negative reaktioner rettet mod den sigtede, men også mod en person, der slet ikke er involveret i sagen. En dansk politiker deler nemlig tilfældigvis navn med den sigtede.

Ekstra Bladet kan i sagens natur ikke skrive navnet på de to mænd, da der er navneforbud i straffesagen, men det uheldige sammenfald har været en meget ubehagelig oplevelse for den danske politiker.

- Det har været en voldsom oplevelse. Kort tid efter anholdelsen af den 32-årige fik jeg nys om, at vi var navnetvillinger, fortæller han til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Den 32-årige mand blev anholdt søndag - han er sigtet for langvarigt at have frihedsberøvet den 13-årige pige og for at have voldtaget hende

Ekstra Bladet var til stede, da den 32-årige mand blev fremstillet i et grundlovsforhør. Hør her, hvad han er sigtet for.

Annonce:

Navneforbud blev nedlagt mandag, hvor den 32-årige mand blev fremstillet  i grundlovsforhør.

Eksploderede
Foruden navnet kan Ekstra Bladet heller ikke bringe oplysninger, der kan være med til at identificere politikeren, da hans navn jo samtidig ville afsløre identiteten på den sigtede.

Vi kan heller ikke bringe politikerens billede, men her er hans oplevelser.

- Efter et par timer fik jeg en henvendelse om, at der på Reddit blev delt oplysninger, der pegede i retning af, at jeg var den anholdte.

- I løbet af søndag aften kunne jeg se på Facebook, at det fuldstændig eksploderede. Så jeg måtte hele tiden skrive, at det altså ikke var mig. Men det fortsatte og fortsatte bare.

Menneskejagt
Politikeren understreger, at han ikke har fået direkte trusler, men han fortæller, hvordan han kunne se, hvordan hans billede og informationer blev delt på nettet.

Annonce:

- De kunne skrive i kommentartråde (om den anholdte, red.) at, 'han skal bare dø' og 'han må håbe, at vi ikke finder ham'. Tre kommentarer længere nede kunne mit billede så ligge.

- På min facebookprofil har folk kommenteret 'fy for helvede' samt tagget deres venner med beskeden om, at 'nu har de fundet mig'.

Klar frygt
For personen har der været en klar frygt forbundet med sagen og hans navne-kobling.

- Jeg overvejede alvorligt i går, om jeg kunne aflevere mine børn i institutionen. For det kræver kun én person, der skal lave fejlkoblingen, før det går helt galt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lørdag eftermiddag efterlyste politiet en 13-årige pige. Hun var forsvundet, mens hun var ude at cykle på sin avisrute. Søndag kunne politiet melde, at de havde anholdt en 32-årige mand i forbindelse med sagen. Foto: Per Rasmussen
Lørdag eftermiddag efterlyste politiet en 13-årige pige. Hun var forsvundet, mens hun var ude at cykle på sin avisrute. Søndag kunne politiet melde, at de havde anholdt en 32-årige mand i forbindelse med sagen. Foto: Per Rasmussen
 

Mandag eftermiddag valgte vedkommende så at gå ud på endnu et socialt medie med beskeden om, at han ikke var den 32-årige mand, som politiet anholdt søndag eftermiddag.

En beslutning, han tog for at prøve at afskærme sig så meget som muligt fra sagen.

- Det har været ubehageligt, at ens billede er blevet sat i den forbindelse. Man ved bare ikke, hvad folk kan finde på. Man tænker, at hvis folk tror, det er mig, kan folk så finde på at tage kontakt til min familie?

Ekstra Bladet har tidligere talt med en juridisk professor om, hvad navneforbuddet betyder, og hvad det koster at overtræde det. Det kan du læse mere om her.

Kidnapningssagen: 'Kun et monster kan gøre det mod et barn'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: