Politiker spiste middag mens huset nedbrændte

Naboen ringede: - Din gård står i flammer og så kom vi ellers ud, fortæller byrådsmedlem

Foto af den udbrændte gård: John Rosenhøj. Indsat foto: Odder Kommune.
Foto af den udbrændte gård: John Rosenhøj. Indsat foto: Odder Kommune.

Der kom i den grad ekstra fut i middagen, da byrådsmedlem John Rosenhøj fra Odder i weekenden sad og hyggede sig med sin kæreste og et vennepar.

Okse-mørbraden var netop blevet fortæret og Baroloen drukket, da strømmen gik og huset blev mørkelagt.

- Jeg troede, at der var gået et relæ. Så jeg tog min lommelygte og tjekkede relæerne. Men her var der ikke noget at se. I det samme ringede min nabo. Jeg nåede lige grinende at sige: Nå, nu vil naboen høre, om strømmen også er gået her, fortæller John Rosenhøj til Ekstra Bladet.

'Din gård står i flammer'
Den dybt chokerede nabo havde dog en noget mere dyster melding:

- Din gård står i flammer.

Og sandt var det. Mens John Rosenhøj og det hyggelige selskab havde fortæret mørbraden i den ene af gården, buldrede ilden løs i den anden.

- Flammerne slog ud af taget, så det var ret chokerende. Vi fik tilkaldt brandvæsenet og fjernet tre nye biler fra gårdspladsen. Samtidig nåede jeg ind og fik bjærget de fleste af mine familiebilleder og de vigtigste papirer, fortæller John Rosenhøj.

Gården er fra 1755 med et helt moderniseret stuehus.

- Gården er på i alt 200 kvadrat-meter. Heraf er de hundrede totalt udbrændt og så er der en del røg- og sodskade. Brandårsagen er endnu ikke klarlagt. Teknikerne undersøger brandstedet i dag, fortæller John Rosenhøj.

Glad for at vi ikke sov
Lige nu ejer han efter eget udsagn kun et par sko, et par cowboybukser og en skjorte.

- Og så en jakke, der stinker af røg.

Efter at branden var slukket måtte værts- og vennepar lade sig indlogere på det lokale hotel.

- Jeg er bare glad for, at vi ikke lå og sov. Branden er efter alt at dømme opstået få meter fra soveværelset, beretter byrådspolitikeren.

Rosenhøj leder nu efter en midlertidig bolig, indtil han om et lille års tid kan flytte tilbage til den genopførte gård.