Politikommissær om 'nøgenbade-billede': - Det kan bruges som teaser i pædofile serier

Lad være med at lægge billeder af nøgne børn op på de sociale medier, de kan nemlig nemt ende i de forkerte hænder. Sådan lyder opfordringen fra politikommissær, der efterforsker sager om misbrug af børn på nettet

Billedet fra Torben Chris' opdatering på Facebook, der viser ham i bad med sin 2-årige datter. (Privatfoto).
Billedet fra Torben Chris' opdatering på Facebook, der viser ham i bad med sin 2-årige datter. (Privatfoto).

Engelske, amerikanske ja såmænd italienske medier har skrevet om det.

Billedet af den nøgne danske komiker Torben Chris, der er i bad med sin lille datter, er nærmest gået verden rundt og har affødt spandevis af både vrede og støttende kommentarer.

'En far i bad med sin datter er ikke pædofili, det er hygge. I går glip af livet forskrækkede mennesker,' skrev han til billedet, der har fået næsten 60.000 likes.

Torsdag uddybede han sin begrundelse for at lægge billedet op i et interview med Ekstra Bladet.

- Alle folk ved jo også, at folk er 'crazy' vilde til at beskylde andre folk for pædofili. Især her i Danmark har det nærmest været samfunds-acceptabelt i forhold til, at der er nogen institutioner, der ikke vil lade mænd være alene med børn og skifte ble på børn i vuggestuer, sagde han.

Dansk komikers 'pædofil'-billede går verden rundt

Politikommissær ved Rigspolitiet, Flemming Kjærside, der leder afdelingen, som efterforsker misbrug af børn byder debatten om pædofili-forskrækkelse velkommen. Han mener dog, at Torben Chris' metode til at illustrere problemet er 'lidt dum'.

- Sådan et billede kan blive misbrugt på alle mulige måde på nettet af pædofile. Så mit eneste budskab er, lad nu være med at lægge billeder af nøgne børn på Facebook for i det øjeblik, du trykker send, så mister du kontrollen over billedet, siger han til Ekstra Bladet.

Kan bruges som teaser   
Flemming Kjærside forklarer også, at et billede af den slags, som Torben Chris har lagt op, kan bruges i en større sammenhæng.

- På det her billede, kan man se både hans og datterens ansigt. Det kan bruges som en teaser, hvis du som pædofil vil lave en serie. Først viser du et billede, hvor man kan se ansigterne på barnet og faderen og bagefter kan de så finde på et vise billeder af samlejesituationer med helt andre personer, hvor man ikke kan se ansigterne på personerne, siger politikommissæren fra Rigspolitiet.

Komiker hyldes: 'Børn og voksne må godt være nøgne sammen'

Komiker hyldes: 'Børn og voksne må godt være nøgne sammen' Reagerer på alt
Flemming Kjærside fortæller, at de er nødsaget til at reagere på alle henvendelser, hvor der er mistanke om misbrug af børn.

- Vi er altid på børnenes side. Det kan være hamrende harmløst, men der er ingen grund til at udfordre skæbnen. Når vi får sådan et billede af et billede af et nøgent barn, der er fundet i et pædofilt forum, så står vi et dilemma. Er det et billede taget af en pædofil, eller er det, som vi ofte ser høstet fra et familiealbum, forklarer politikommissæren og fortsætter:  

- Forestil dig lige, at det her billede bliver fundet i et pædofilt forum for pædofile, der elsker børn mellem nul og tre år. Så efterforsker vi sagen og finder eventuelt ud af, hvor det her barn bor og kommer og banker på for at komme helt til bunds i sagen, selv om billedet måske er helt harmløst.

- Men det Torben Chris har gjort er vel den eneste måde at italesætte problemet, eller hvordan mener du ellers, at han kunne komme ud med sit budskab?

- Han kunne for eksempel have siddet i badekarret med vintertøj på med en tekst, der for eksempel hed 'kan det være meningen, at jeg skal have vinterjakke på, når jeg bader med mit barn'. Jeg tror det ville have cirka samme virkning, siger Flemming Kjærside.