Politileder: Håber tilliden til politiet vil fortsætte

Politiforbundets leder vil til en mindehøjtidelighed mandag aften tale om politiets side af terror-weekenden

Efter terrorangrebene i København i weekenden har der været stor opbakning og ros til politiet for deres arbejde. Leder af Politiforbundet Claus Oxfeldt håber, at den stemning vil vare ved.

Sådan siger han til Ritzau, inden han mandag aften skal tale ved en mindehøjtidelighed ved kulturcaféen Krudttønden, hvor 55-årige Finn Nørgaard blev ramt af skud til et debatarrangement om kunst og ytringsfrihed lørdag eftermiddag.

- Jeg er beæret og ydmyg over, at jeg er blevet bedt om at tale i aften. Jeg er glad for, at vi har muligheden for at fortælle om, hvordan vi (politiet, red.) har oplevet det her forløb, siger han.

Politiet skød og dræbte den formodede gerningsmand på 22 år natten til søndag. Inden da nåede han at såre fem betjente og dræbe endnu en person - en jødisk mand ved navn Dan Uzan på 37 år.

- Når tingene er landet, så er der ikke tvivl om, at man vil finde nogle ting, som politiet kunne have været gjort anderledes. Man skal bare huske på, at politifolk skal handle på et splitsekund, siger Claus Oxfeldt.

Han fortæller, at hans hovedtema i talen mandag aften vil være, at politiet bifalder det åbne samfund:

- Det er vigtigt, at man har et åbent samfund i Danmark, og det vil vi også kæmpe for. Det handler om tillid til hinanden, og den skal vi være med til at beskytte. Det kan godt være, at det koster flere ressourcer, men så er det dét.

Claus Oxfeldt lægger to døgn efter terrorangrebene vægt på, at episoderne i weekenden også var voldsomme for politiet.

- Det er også noget, der følelsesmæssigt har påvirket os. Vi er ikke nogen supermand i nogen forstand. Slet ikke, siger han.

Fire af de fem sårede politimænd er stadigvæk indlagt, og Claus Oxfeldt fortæller, at de under omstændighederne er ved forholdsvist godt mod.

- Jeg håber og tror, at de kommer over det uden fysiske mén. Psykiske mén kommer de nok ikke udenom helt. Men det bliver der taget hånd om, så godt man nu kan, siger Politiforbundets leder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter