Politimand i Kairo skød gadesælger efter skænderi om te

Voldsomme protester brød ud i Kairo, efter at en gadesælger blev dræbt og to andre blev såret af politimand.

Et stort antal mennesker stimlede tirsdag sammen i en forstad til Kairo, efter at en politimand havde skudt og dræbt en gadesælger og såret to andre efter et skænderi om prisen på en kop te.

Mange af de tilstedeværende protesterede mod politivold, som var en af årsagerne til revolutionen mod den tidligere præsident Hosni Mubarak, som blev tvunget fra magten i 2011.

Et af politiets køretøjer blev væltet, og en politimand blev overfaldet under protesterne.

Sikkerhedsstyrker har sendt militære patruljer og pansrede mandskabsvogne til forstaden. Snesevis af mennesker er blevet anholdt, efter at en folkemængde råbte "politibøller".

Politiet har i en presseerklæring gjort det klart, at en politimand, der åbnede ild og dræbte en og sårede to, er blevet anholdt.

Det egyptiske politi har været i defensiven, efter at menneskerettighedsgrupper har optrappet kritik og fordømt politiet for at stå bag tortur under Hosni Mubarak.

Ved en retssag tidligere på måneden blev en politimand idømt livsvarigt fængsel for at have dræbt en taxachauffør i et skænderi om priser.

Præsident Abdel Fattah al-Sisi har sagt, at han vil anmode parlamentet om at ændre lovgivningen, så politifolk kan straffes hårdere for misbrug af deres stilling.

Tusindvis af læger protesterede tidligere i år mod to politifolk, som angiveligt angreb to læger på et hospital.

Siden den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, tidligere på måneden annoncerede, at han ville overdrage to ubeboede, egyptiske øer til Saudi-Arabien, har der været massive protester i Kairo.

Ifølge saudiske og egyptiske embedsmænd tilhører de to øer, Tiran og Sanafir i Det Røde Hav, Saudi-Arabien. Øerne var kun under egyptisk kontrol, fordi Saudi-Arabien i 1950 bad egypterne om at beskytte dem.

Saudi-Arabien og andre rige golfstater har overøst Egypten med milliarder af dollar i bistand og tilskud, efter at tidligere præsident Mohamed Mursi fra det Muslimske Broderskab blev afsat af Abdel Fattah al-Sisi i 2013 i kølvandet på massive protester.