Politimand sigtet for at krænke 15 kvinder

En østjysk politimand har verbalt krænket unge kvinders blufærdighed, mener Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En østjysk politimand er blevet sigtet for i 15 tilfælde verbalt at have krænket yngre kvinders blufærdighed. Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) på deres hjemmeside.

Manden nægter sig skyldig.

Betjenten er sigtet for at have begået blufærdighedskrænkelse og tjenestemisbrug, fordi krænkelsen af de unge kvinder - ifølge sigtelsen - er sket, mens han var på arbejde.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på detaljerne, da vi har tavshedspligt i verserende straffesager, siger Rasmus Blaabjerg, kontorchef hos DUP.

- Men jeg kan bekræfte, at vi har efterforsket sagen i fire måneder, og at det er lykkedes os at finde frem til 15 yngre kvinder, som har ment sig udsat for krænkelser af den pågældende polititjenestemand.

Kommenterede udseende
Det startede med en anmeldelse fra en enkelt person, men det lykkedes altså politiklagemyndigheden at finde frem til 14 andre, der skulle have været udsat for lignende.

Der skulle blandt andet være tale om, at betjenten har fremsat bemærkninger om kvindernes udseende, ligesom han skulle have kommenteret private forhold - herunder nogle af seksuel karakter. Der er ikke tale om fysiske krænkelser, men derudover vil DUP'en ikke komme nærmere ind på detaljerne.

Rasmus Blaabjerg ønsker heller ikke at kommentere på, om der er tale om en yngre eller ældre politibetjent.

Betjenten blev sigtet 18. april, og DUP har i går sendt redegørelsen til statsadvokaten i Viborg. Her skal der tages stilling til, om der skal rejses tiltale.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)