Politimand voldtog kvinder i arbejdstiden: Ofrene får kæmpe erstatning

Han forgreb sig på kvinder, mens han patruljerede om natten. Nu får de million-erstatning

Sergio Alvarez havde en kone og tre børn, mens han voltog flere kvinder i sit job som politimand. (FOTO: AP)
Sergio Alvarez havde en kone og tre børn, mens han voltog flere kvinder i sit job som politimand. (FOTO: AP)

For et år siden blev en politimand i West Sacramento sigtet for at have misbrugt og voldtaget otte forskellige kvinder, mens han var på arbejde.

Overgrebene foregik, mens Alvarez kørte patrulje om natten.

Som ny politimand på West Sacramento politistation valgte han frivilligt at tage aftenvagterne, som ingen andre gad have.

Krimi Truede pige med at offentliggøre nøgen-video: Nu er dommen faldet

Gennem seks år på nattevagter optjente Sergio Alvarez anciennitet og patruljerede derfor alene. Det gav ham muligheden for at bruge sine vagter på at forgribe sig på kvinder.

For det meste foregik overgrebne i gyder eller forladte områder. Men nogle gange har han brug flaske dommerkendelser til at komme ind til sine ofre.

På nattevagt patruljerede Alvarez rundt i områder, der huserede mange narkomaner og prostituerede i Sacramento. Han siges at have troet, at de ofre ikke ville anmelde forbrydelserne.

(Arkivfoto: Joachim Adrian) Krimi Voldtog 13-årig gennem to år

I 2014 blev Sergio Alvarez idømt 205 års fængsel for at have kidnappet fem kvinder og enten voldtage eller tvinge otte forskellige kvinder til oralsex. Han blev i alt dømt for 18 anklagepunkter.

Retssagen mod Alvarez startede, da et modigt offer stod frem og anmeldte et overgreb til politiet i efteråret 2012. Politiet brugte et år på at undersøge Alvarez, og han blev anholdt i 2013.

Nu har retten slået fast at ofrene skal have 2,8 millioner dollars i erstaning. Det svarer til knap 19 millioner danske kroner. Pengene skal finansieres af West Sacramentos forsikringspuljer og andre offentlige enheder i Californien. Det skriver det lokale medie Sacramento Bee.

Alvarez var gift og havde tre børn. De flygtede fra deres hjem og kørte tværs over landet i et forsøg på at undslippe ham.

Den 49-årige forsøgte - ifølge tiltalen- at tvinge en række purunge piger til at lade sig misbruge af ham selv og en række kunder, han ville skaffe. (privatfoto) Krimi 15-årig afpresset med nøgenfotos: - Jeg lader mig misbruge og udnytte

1 af 2 Politistation i West Sacramento hævder at være uvidende om Sergio Alvarez forbrydelser. (FOTO: AP)
2 af 2 Sergio Alvarez havde en kone og tre børn, mens han voltog flere kvinder i sit job som politimand. (FOTO: AP)