Politistyrke i USA efterforskes for drab på sort mand

USA's justitsminister går nu ind i sag fra San Francisco om nedskydning af mand, der døde i regn af kugler.

Det amerikanske justitsministerium indleder nu en efterforskning af politiet i San Francisco, efter at en ung, sort mand for to måneder siden blev skudt og dræbt af flere politifolk.

Drabet udløste voldsom offentlig kritik af politiet.

Politistyrken i den californiske storby er den seneste til at blive gransket af de føderale myndigheder i forbindelser med den slags hændelser.

Tilsvarende efterforskninger er indledt mod politiet i Baltimore, i Ferguson og for nylig mod politiet i Chicago.

Undersøgelsen af politiet i San Francisco skal afdække styrkens "operationelle politikker, uddannelsespraksis og ansvarssystemer og hjælpe med at identificere nøgleområder for forbedringer fremadrettet", hedder det i en erklæring fra USA's justitsminister, Loretta Lynch.

Det overordnede mål er at sikre, lyder det fra Loretta Lynch, at alle i San Francisco har den beskyttelse og de ydelser, som de har krav på.

Det var enkeltpersoner i byen og rettighedsgrupper, som opfordrede regeringen i Washington til at involvere sig i sagen om den 26-årige Mario Woods, der blev skudt og dræbt af politiet i december.

Videooptagelser, der viste nedskydningen af Woods i en regn af kugler, spredte sig på nettet og de sociale medier.

Borgmesteren i San Francisco, Edwin Lee, bad derefter Loretta Lynch om at indlede en undersøgelse for at sikre gennemsigtighed og bevare tilliden mellem politi og borgere.

På tværs af USA er politiet under voksende kritik for at anvende overdreven magt mod mistænkte. Mange af dem sorte og ofte med en dødelig udgang.

San Francisco Chronicle har beskrevet nedskydningen af Mario Woods 2. december sidste år.

Ifølge avisen affyrede mindst fem politifolk deres våben, og der blev skudt mindst 15 gange mod Woods, fordi han nægtede at smide en kniv fra sig, som han var blevet set med.