Politividne hørte terrortiltalt tale om fortid hos IS

En formodet syrienkriger bekræftede over for politiet at have været i Syrien for at kæmpe med Islamisk Stat

En formodet syrienkriger indrømmede kort før sin anholdelse både at have været i Syrien og at have kæmpet side om side med Islamisk Stat (IS).

Det siger Jørn Møller Nielsen, leder ved Lokalpoliti Vest hos Københavns Vestegns Politi.

- Han bekræftede, at han havde været i Syrien, og at han havde kæmpet med IS, siger politilederen, da han mandag er indkaldt som vidne i Retten i Glostrup.

Udmeldingen kommer på dag nummer fem i en historisk terrorsag, hvor en 24-årig dansktyrker er tiltalt for at have ladet sig hverve af den militante gruppe IS.

Den 24-årige skal været kommet med udtalelsen 16. marts sidste år, da politiet inddrog hans pas. Han skal i øvrigt have sagt, at "mange ville få hovedpine", hvis hans pas blev taget.

- Og han sagde meget klart, at han ville prøve at finde en anden vej at komme til Syrien, hvis han ikke kunne få sit pas, siger Jørn Møller Nielsen.

- Hvis det ikke kunne lykkes, så måtte der jo ske noget i Danmark, sagde den tiltalte. Det opfattede jeg som stærkt bekymrende, tilføjer politilederen.

Samtalen foregik på en parkeringsplads i Ishøj, hvor to politimænd og den terrortiltalte var til stede. Den terrortiltalte fik efterfølgende mundtligt inddraget sit pas og fik i øvrigt også udrejseforbud. Det skete, to dage inden han 18. marts blev anholdt.

Den tiltalte nægter at have sagt nogen af de pågældende ting.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til, ud over at jeg fastholder, at han har sagt sådan til mig, lyder det fra politilederen fra Københavns Vestegns Politi.

Den 24-årige er blandt andet tiltalt for at rejse til Syrien i 2013 og her lade sig hverve af terrororganisationen IS. Han er også tiltalt for at ville støtte organisationen økonomisk.

Og så er han altså også tiltalt for at ville tage til Syrien på ny i marts 2015.