Populær flodhest i Zoologisk Have myrdet af kriminel bande

Usædvanlig grusom dyremishandling med døden til følge går verden rundt - ingen kan forstå, hvordan man kan finde på at pine en flodhest til døde

Her ses den populære flodhest Gustavito sammen med et par dyrepassere, mens den stadig levede.(foto: AP)
Her ses den populære flodhest Gustavito sammen med et par dyrepassere, mens den stadig levede.(foto: AP)
Følg Krimi

Den 15 år gamle legendariske og populære flodhest Gustavito blev tirsdag i sidste uge brutalt angrebet af en en kriminel bande, der havde skaffet sig adgang til den Zoologiske Have i hovedstaden San Salvador i det Mellemamerikanske land El Salvador. Det skriver den britiske avis Express om den brutale mishandling af flodhesten, der efter et par dage førte til dens død.

Flodhesten Gustavito blev ifølge chefen for den Zoologiske Have, Vladan Henriquez pint og plaget af flere ukendte gerningsmænd, der stak den med knive, metalrør og hamrede løs på den med store sten. Historien om den usædvanligt grove mishandling er gået verden rundt og er blevet rapporteret af store medier som det amerikanske CNN og det britiske BBC.

Den 15-årige Gustavito blev født i Guatemala og kom til El Salvador for tolv år siden. Her har den i mange år været et af de mest populære dyr i San Salvadors Zoologiske Have.

Det sørgelige syn af den døde flodhest Gustavito, der døde af sine mange kvæstelser i søndags. (Foto: Kulturministeriet El Salvador)
Det sørgelige syn af den døde flodhest Gustavito, der døde af sine mange kvæstelser i søndags. (Foto: Kulturministeriet El Salvador)
 

Stor sorg over flodhesten
Indbyggerne i El Salvador har gennem flere dage sørget over den døde flodhest på de sociale medier og efterladt blomster på porten til den Zoologiske Have, der netop nu er midlertidigt lukket på grund af det brutale drab på flodhesten,

Mishandlingen af flodhesten Gustavito fandt sted tirsdag i sidste uge, men dyrepasserne opdagede først flodhestens alvorlige sår to dage efter om torsdagen, fordi den hele tiden havde befundet sig i sit bassin. Flodhesten var i øvrigt holdt op med at spise.

Siden torsdag har læger og eksperter forsøgt at redde Gustavitos liv, men den populære flodhest døde af sine alvorlige kvæstelser søndag nat.

Kulturministeren i El Salvardor, Silvia Regalado har med kraftige vendinger fordømt det modbydelige angreb, og fra El Salvadors Zoologiske Foundation, siger chefen Mauricio Velasquez:

- Det er utroligt svært at forstå, at der findes nogle mennesker, der er i stand til at gøre sådan noget ved et forsvarsløst dyr.

Ekstremt voldelig land
I El Salvador er det nærmest hverdag, at mennesker bliver brutalt myrdet i landet, der har en af de højeste andele af mord pr. dag i verden. I år er der ca. blevet myrdet 10 mennesker pr. dag. Den ekstreme vold og de mange mord skyldes hovedsagelig de mange kriminelle bander, der lokalt bliver kaldt for 'maras'. Og det er måske også her, at man ifølge politiet skal finde de skyldige til mordet på flodhesten.

På de sociale medier blev Gustavito mindet af hundredevis af beboer i El Salvador.

 

 

 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.