Annonce:
Annonce:

Poul Madsen: Vores omtale fik gidslerne hurtigere hjem

Chefredaktør for Ekstra Bladet Poul Madsen siger i byretten, at avisens omtale fik gidsler hurtigere hjem.

Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn kræver hver en halv million kr. i erstatning af Ekstra Bladet for omtalen af gidselsagen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn kræver hver en halv million kr. i erstatning af Ekstra Bladet for omtalen af gidselsagen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Torsdag er det Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsens, tur til at afgive forklaring i Københavns Byret i den sag, hvor to løsladte gidsler kræver en million kroner i erstatning for avisens omtale af deres ufrivillige ophold i Somalia som piratgidsler.

De løsladte gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez hævder, at Ekstra Bladets omtale var med til at forlænge gidselperioden. Tværtimod, mener Poul Madsen.

- Det var nødvendigt ud fra det perspektiv, at sagen var gået i stå, og offentligheden kan jo være med til at få en sag i gang, siger Poul Madsen.

Vidne: Hvis søfolkene var ansat hos Mærsk, var de kommet hurtigt hjem

De danske søfolk havde været holdt som gidsler i mere end 500 dage, da Ekstra Bladet startede sin kampagne „Skal Søren og Eddy rådne op i Somalia“ 1. juli 2012.

Annonce:

Ifølge Poul Madsen var der ifølge avisens kilder ikke udsigt til en løsning på det tidspunkt.

- Vores kilder siger til os, at der ikke engang er stillet en garanti, og at der derfor ikke er seriøse forhandlinger i gang.

Eddy: Kampagne kostede os et halvt år mere i Somalia

- Det er os, der får det i gang i sommeren. Vores research viser, at garantien først bliver stillet fire uger efter, at vi er startet, siger Poul Madsen om den garanti, som rederiet skulle stille for en løsesum til piraterne.

Ekstra Bladet sender en freelancejournalist til Somalia, dansk-somalieren Nasib Farah, som får kontakt til piraterne. Journalisten var med til at få forhandlingerne til at skride frem, siger Poul Madsen.

- Vi kan konstatere, at tre måneder efter vores journalist (Nasib Farah, red.) bliver en del af sagen, bliver gidslerne frigivet, siger han.

Gidsel: - Piraterne tvang mig til at spille døende

Annonce:

Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har forklaret i retten, at de blev truet af piraterne til at tale med Ekstra Bladets journalister under deres ophold i Somalia og instrueret af piraterne i, hvad de skal sige.

Det er Ekstra Bladet opmærksom på, lyder det fra Poul Madsen. Især i forbindelse med en samtale mellem Søren Lyngbjørn og en journalist fra Ekstra Bladet 29. december 2012.

Her siger Søren Lyngbjørn, at han er stoppet med at spise, og at han vil dø. Ekstra Bladet omtaler interviewet i avisen, men først efter grundige overvejelser, siger Poul Madsen.

- Jeg er sådan set stadig i diskussion med mig selv om det. Jeg er bare nødt til at sige, at det er den samtale, der får hele Danmark til at forstå, at det er nu, det skal være, siger han.

Torsdag er fjerde dag i sagen, hvor der er sat i alt syv dage af.

Eddy og Sørens advokat: Rederiet gjorde ikke nok for at få dem løsladt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: