Præsten om Emilie: Hun er en sød pige med tyngde

Der går ikke en søndag, hvor der ikke bliver bedt og tændt lys for Emilie i Skt. Povls Kirke i Korsør

- Hun er pligtopfyldende. En pige, der kan tænke sig om og også kan pjatte. Sådan siger sognepræst Anna Helleberg Kluge. Video: Per Rasmussen
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Emilie Meng mangler på sin plads oppe ved orglet i Skt. Povls Kirke i Korsør. Her skulle hun have sunget salmer i kirkekoret morgenen efter sin forsvinden. Men hun dukkede aldrig op. Tilbage er et dybt hul af sorg og uvished.

- Vi er virkelig berørte af det. Der går ikke en dag, uden at vi taler om hende. Og der går ikke en gudstjeneste, uden at der bliver bedt for hende og tændt lys for hende, siger sognepræst Anna Helleberg Kluge.

Hun konfirmerede Emilie og kender hende fra koret og den lille by, som Korsør er.

- Hun er pligtopfyldende. En pige, der kan tænke sig om og også kan pjatte. Hun har begge sider i sig. Og så synes jeg, at det siger noget, at man i den alder vælger at synge salmer hver søndag. Det vidner også om, at man har en tyngde i sit liv. Det er jo ikke popsange, man står og synger. Og så smart er det måske ikke over for de andre. Men det gjorde hun og var glad for det, fortæller præsten.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Tiden efter har ikke mindst været svær for dem, som Emilie synger med i kirken.

- Vi har haft nogle søndage, hvor organisten har haft en voksen med, for når man står og synger, så får man også alle følelserne. Så har de haft mulighed for lige at trække sig tilbage og holde en pause. Der er jo noget i en kirke, der åbner op for det hele, siger Anna Helleberg Kluge.

Emilie forsvundet to måneder i dag: Har også kidnapning i tankerne

Hun fik at vide, at Emilie ikke var dukket op til koret, mens hun var på sommerferie. Først slog hun det hen og regnede med, at Emilie for længst var tilbage, når hun kom hjem fra ferien. Så det var et chok, da det stod klart, at Emilie fortsat var væk.

 

- Hun er jo en, man kan stole på. Så for mig hang det heller ikke sammen, at hun skulle være stukket af sammen med nogen uden at give besked. Jeg kan slet ikke forestille mig nogen forklaring, der giver mening.

- Kan du forestille dig, at hun ville vælge livet fra?

- Nej, det tror jeg ikke. Slet ikke. Og jeg tør næsten ikke tænke på, hvis det er noget ondskab, der har grebet hende. Og fordi alting er så åbent, så stopper vores tanker, fordi vi ikke tør tænke det. Jeg tænker hver gang, jeg henter min datter: Hvor er jeg heldig. At jeg får mine børn hjem. Og sådan er hverdagen jo. Men det er faktisk en tanke hver dag. Taknemmelighed, siger hun og fortæller, at frygten har sneget sig ind over alt i byen.

- Er det sværere for dig, fordi du ikke kan forklare det?

- Ja, jeg synes, at det er rigtig svært. Der er ikke nogen afrunding på det, så det er så svært at sætte nogle ord på. Sætte nogen mening på, siger hun og fortæller, at hun læner sig op af et smukt sted i det gamle testamente, hvor der blandt andet står, at 'Gud, du har rede på, om jeg ligger eller står'.

- Det har jeg hos mig som en trøst. Jeg kan ikke lide tanken om, at hun er alene. Det, synes jeg, er det værste for et menneske. For alle os, vi har hinanden. Og det er jo også at trøste hinanden, når vi taler om det. Men måske er hun helt alene. Hvis der er nogen trøst at hente overhovedet, så er det, at Gud er hos hende, der hvor hun er.

Anna Helleberg Kluge fortæller, at de ikke har holdt en decideret mindegudstjeneste for Emilie Meng.

- Vi har stadig håbet. Og jeg tænker, at hvis vi holder en mindegudstjeneste, så begynder vi at acceptere en tanke om, at hun måske ikke lever mere. Men hvis familien måtte ønske det, så ville jeg selvfølgelig gøre det, siger hun.

Tidslinie: Emilie Mengs forsvinden

- Sidste spor af Emilie er på Korsør St. d. 10. juli kl. 04. Herefter er der ingen trafik på hendes telefon. Hun havde været i byen med veninder i Slagelse, men valgte ikke at køre med dem i taxa hjem.

- I dagene efter efterlyste politiet flere vidner. Blandt andet en ung mand med studenterhue og en mand i orange arbejdsdragt, men de kunne ikke bidrage med noget.

- Hun er blandt andet eftersøgt systematisk i et stort kolonihaveområde ved Korsør St., ved indsøen Korsør Nor, på gangstien ind til Korsør by, Korsør Havn og med helikopter omkring Storebælt og diverse vådområder i området. Men forgæves.

- En hundeejer meldte, at hans hund havde blod på snude og poter efter en luftetur ved skinnerne øst for Korsør Station. Det viste sig dog at være fra et dyr. Eftersøgningen langs skinnerne gav heller ikke noget.

- Overvågning fra Korsør og andre sjællandske stationer afkræfter, at Emilie skulle være gået tilbage til stationen for at tage et nyt tog. Politiet mente på et tidspunkt, at hun kunne være rejst mod København på grund af kærestesorger. Men det er ikke noget, som politiet nu ser som en forklaring.

- Brandtomten efter en formentlig påsat brand på en gammel låsefabrik i Korsør få timer efter Emilies forsvinden er blevet finkæmmet for spor af hende. Men politiet har nu udelukket den mulighed.

- Oplysninger om, at Emilies Facebook-profil har været aktiv, efter hun forsvandt, er blevet afkræftet af politiet.

Signalement: Emilie beskrives som 168 cm høj, almindelig af bygning med langt brunt hår. Da hun forsvandt, var hun iført en sort, langærmet cardigan med en sort blondebluse indenunder. Derudover bar hun blå jeans og blå sko.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.