Præsten om Kim Walls familie: De var lettede over at få hende fysisk tilbage

Familien har de sidste mange måneder gennemgået en stor sorg i forbindelse med drabet på deres datter. Nu starter retssagen mod Peter Madsen, men familien tænker ikke på straffen, hvis han bliver dømt

Hør tidligere efterforsker Kurt Kragh og advokat Mette Grith Stage vurdere sagen mod Peter Madsen, der er tiltalt for drabet på Kim Wall. TV: Kanal 5

Det var en stor lettelse for familien, at svenske lighunde og Forsvaret fandt hele Kim Wall i Køge Bugt sidste efterår.

Det fortæller familiens præst, Gustaf Centervall, i et stort interview med Svenska Dagbladet, skriver Expressen.

- Midt i fasen var det en stor lettelse for dem at få hendes krop rent fysisk tilbage, siger Gustaf Centervall til avisen.

Familien ønsker ikke selv at stille op til interview, men i stedet fungerer Gustaf Centervall som talsmand.

Torsdag starter retssagen mod Peter Madsen, der udover at være tiltalt for drabet også er tiltalt for at have seksuelt mishandlet den svenske journalist.

Han nægter sig skyldig i begge forhold, men han erkender, at Wall døde om bord på ubåden, og at han efterfølgende parterede liget og smed det i Køge Bugt.

Artiklen fortsætter under billedet..

 

Krimi Vigtigt fund i ubådssagen: Sådan hjælper det familien

Peter Madsen har fået nej til, at brev- og besøgskontrol ophæves, men hans forsvarer går videre til landsretten med det spørgsmål. Privatfoto. Krimi Nyt nederlag til Peter Madsen

Familien til Kim Wall har efterfølgende oprettet en fond, og den har langt mere fokus end torsdagens retsmøde, fortæller præsten til avisen.

- For dem er det ikke retssagen eller Madsens straf, som er det mest interessante. For selv hvis han blev dømt for tusinde dødsfald, så får de ikke deres Kim tilbage, siger præsten og fortsætter:

- For Kims slægtninge er det en trøst, hvis hendes død betyder, at hun har reddet en anden. Kim må ikke være død forgæves, siger Gustaf Centervall.

Kim Walls mindefond vil hvert år uddele et legat til en kvindelig journalist, der arbejder i Kim Walls ånd. Legatet bliver uddelt for første gang på den unge kvindes fødselsdag 23. marts.

Der forventes at falde dom i sagen mod Peter Madsen 25. april. Familien har over for Ekstra Bladet ikke ønsket at oplyse, om de kommer til retssagen.

Bliv klogere på anklageskriftet mod Peter Madsen