Presser Se og Hør-sigtede: Tilstå og drop regningen

De 12 sigtede i Se og Hør-sagen opfordres nu af advokaturchef til at erkende sig skyldige, så de kan spare flere hundredtusinde kroner. 'Kan forstå, at retssikkerheden i Danmark nu kan sammenlignes med bananrepublikkers', skriver tidligere Se og Hør-chefredaktør og sigtet i sagen på sin Facebook-profil

Følg Krimi

400.000 kroner. Så stort et beløb kan de 12 sigtede i den omstridte Se og Hør-sag hver risikere at skulle hive op af lommen i sagsomkostninger, hvis de bliver dømt, når sagen kommer for retten i 2016.

Det skøn kommer advokaturchef ved København Vestegns Politi Jens Rasmussen med. Begrundelsen er nemlig, at sagen vil trække ud, hvis alle 12 nægter sig skyldige.

- Hvis sagen, som forventet, kommer til at køre over 20 dage, så vil forsvarersalæret inklusiv moms komme til at ligge på 400.000 kroner, fortæller Jens Rasmussen til BT.

Han mener derfor, at de 12 sigtede skal overveje, om det er det værd. 

Men netop den kommentar har fået den tidligere Se og Hør-chefredaktør og nu sigtede i sagen Kim Henningsen til at reagere på sin Facebook-profil.

- Jeg har helt bevidst ikke beskæftiget mig med den såkaldte Se og Hør-sag her på Facebook, men nu bli'r jeg nødt til at bryde min selvvalgte tavshed, skriver Kim Henningsen og fortsætter:

- Kan forstå, at retssikkerheden i Danmark nu kan sammenlignes med bananrepublikkers: Hvis du ikke har penge nok, skal du erklære dig skyldig - også selv om du ikke er det!!!! Kunne sige meget upassende om repræsentanten for anklagemyndigheden (advokaturchef Jens Rasmussen, red.), men har faktisk ondt af ham - han må have spist euforiserende svampe, afslutter han i sit Facebook-opslag.

Kim Henningsen mener, at man efter advokaturchefens udmelding kan sammenligne retssikkerheden i Danmark med tilstande i såkaldte bananrepublikker (Foto: Facebook).
Kim Henningsen mener, at man efter advokaturchefens udmelding kan sammenligne retssikkerheden i Danmark med tilstande i såkaldte bananrepublikker (Foto: Facebook).
 

'Det er sørgeligt'

Kim Henningsen er forarget over, at ens økonomi skal afgøre, om man pludselig skal se sig selv som skyldig. Hans forsvarsadvokat har svært ved at få øje på anklagemyndighedens objektive vurdering i sagen.

- Hele præmissen for anklagerens argument er jo, at de sigtede skulle gå hen og blive dømt. Hvis de bliver tiltalt, er der bestemt den mulighed, at de bliver frifundet. Hvis de så bliver frifundet, kommer sagen ikke til at koste dem en øre. Så er det statskassen, der betaler hele regningen. Den mulighed ser han jo fuldstændig bort fra i hans ræsonnement, siger forsvarsadvokat til Kim Henningsen, Kåre Pihlmann, mandag aften til Ekstra Bladet.

Kåre Pihlmann mener kort sagt, at man fra anklagemyndighedens side burde holde sig for god til 'at presse og true folk ud i en tilståelse'.

- Jeg synes, det er problematisk. Sagen handler om beviserne og beviserne alene. De bliver præsenteret i retten, når den tid kommer. Jeg synes ikke, at man indtil da skal gå ud og true folk med en økonomisk ruin for at få dem til at tilstå noget, som ikke engang er bevist endnu.

'Chefredaktører vurderer kilder'

Men hvis man nu skal tage anklagemyndighedens briller på, så havde Kim Henningsen som chefredaktør vel mulighed for at stoppe samarbejdet med tys-tys-kilden?

- Kim Henningsen har jo gentagende gange udtalt sig om sagen og forklaret, at den pågældende kilde var en blandt flere, som Se og Hør benyttede sig af på det tidspunkt. Det tilkommer jo enhver chefredaktør at vurdere, hvilke kilder man benytter. Så om Kim Henningsen kunne have valgt at lade være med at bruge den pågældende kilde.. Ja, det kunne enhver chefredaktør jo, afslutter forsvarsadvokaten overfor Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?