Prinsens hånd skaber ny ballade

Et efterhånden berygtet billede, hvor prins Andrews hånd er omdrejningspunktet, er nu i hænderne på FBI

Prins Andrew er kommet i stormvejr, efter en kvinde hævder, at hun flere gange blev tvunget til sex med prinsen, da hun var blot 17 år. Overgrebene skulle blandt andet være sket på milliardæren Jeffrey Epsteins 'orgie-ø'. Video: AP/Reuters/Ritzau Scanpix.
Følg Krimi

Det ligner umiddelbart et uskyldigt billede af to glade mennesker til fest, men så simpelt er det ikke.

Billedet er nu omdrejningspunktet i en verserende skandalesag, hvor prins Andrew anklages for at have haft sex med mindreårige piger. En påstand, som det britiske kongehus og prins Andrew tager kraftigt afstand fra.

Også selv om der er taget et billede af prinsen, der holder om dengang 17-årige Virginia Giuffre. Kongehuset mener nemlig, at billedet er fabrikeret, og prins Andrews hånd er sat ind ved hjælp af et computerprogram.

'Billedet må være manipuleret, fordi prinsens fingre er langt mere buttede i virkeligheden', lyder det fra kongehuset.

På billedet ses prins Andrew sammen med 17-årige Virginia Roberts, som skulle have vidnet mod Jeffrey Epstein i misbrugssagen. Foto: Shutterstock
På billedet ses prins Andrew sammen med 17-årige Virginia Roberts, som skulle have vidnet mod Jeffrey Epstein i misbrugssagen. Foto: Shutterstock

FBI ind i sagen
Men trods kongehusets påstande om manipulation, så har FBI valgt at gå ind i sagen og beslaglægge billedet. Årsagen er, at Virginia Giuffre siger, at hun var 17 år, da hun blev tvunget til at have sex med den britiske prins

- Han ved præcis, hvad han har gjort. Jeg håber, at han står frem og erkender det, siger hun tirsdag foran domhuset i New York.

Virginia Giuffre, 36, har tidligere under ed forklaret, at hun havde sex med prins Andrew tre gange, blandt andet under et sexorgie på Epsteins private ø i Caribien.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Giuffre var blandt 16 kvinder, som tirsdag fik mulighed for at fortælle retten i New York, hvad de som teenagere havde været udsat for.

Retsmødet var kommet i stand på et initiativ af dommer Richard Berman, der mener, at kvinderne burde komme til orde i retten, selv om Jeffrey Epstein er død.

Lolita Express
Dronning Elizabeths søn er tidligere havnet i problemer efter afsløringerne om hans forhold til den nu afdøde milliardær Jeffrey Epstein.

Blandt andet en tur på den skandaleombruste amerikanske milliardærs privatfly, som Sunday Times netop har afsløret har fundet sted i 1999.

Ifølge avisen var prins Andrew på vej til milliardærens orgie-ø med ni andre passagerer, heriblandt den kontroversielle russiske supermodel og skønhedsdronning Anna Malova.

Prins Andrew har erkendt, at han var gæst hos Epstein og fløj i rigmandens privatfly med øgenavnet 'Lolita Express'. Men han afviser at have gjort noget ulovligt.

- Jeg har overnattet i flere af hans boliger, men på intet tidspunkt har jeg observeret eller overværet nogen mistænkelig adfærd af den slags, der efterfølgende resulterede i hans anholdelse og sigtelser, udtaler prinsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hun er senere blevet anholdt flere gange for ulovlige stoffer, ligesom hun flere gange har været på afvænning.

Den kontroversielle orgie-ø, der også har fået navne som 'Pædofili-øen', 'Syndens ø' eller bare 'Little Saint Jeff's', som Epstein selv kaldte den, har der gennem årene floreret vilde historier om alverdens seksuelle eskapader.

I 1998 købte finansmogulen øen for godt 53 millioner kroner. Derefter forvandlede han stedet til sin egen lille oase med store poolområder, barer og et hav af luksuriøse soveværelser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Har overnattet i Epsteins boliger
Tidligere har det britiske kongehus kategorisk afvist prinsens relation til den pædofili-anklagede milliardær. Efter at en video fra 2010 af prinsen og Jeffrey Epstein har set dagens lys, har den royale pibe dog fået en anden lyd, og nu tager prins Andrew selv bladet fra munden.

- I den tid, jeg har kendte ham, så jeg ham sjældent og i hvert fald ikke mere end en eller to gange om året.

- Jeg har overnattet i flere af hans boliger, men på intet tidspunkt har jeg observeret eller overværet nogen mistænkelig adfærd af den slags, der efterfølgende resulterede i hans anholdelse og sigtelser, udtaler prinsen.

Jeffrey Epstein boede for det meste på sin egen private ø Little Saint James i Caribien. Foto: AP
Jeffrey Epstein boede for det meste på sin egen private ø Little Saint James i Caribien. Foto: AP

Risikerede 45 års fængsel
Epstein blev allerede i 2008 dømt for sex med mindreårige, hvor han fik 13 måneders fængsel.

Den britisk kvinde Ghislaine Maxwell skulle have hjulpet til med at finde de unge piger samt prominente kunder til dem, heriblandt prins Andrew, hertug af York. Under retssagen skulle endnu en kvinde have vidnet om at have udført seksuelle ydelser på prinsen, imens hun var mindreårig og i Jeffrey Epsteins varetægt.

Sex-milliardærens hemmelige liv: Privat 'orgie-ø' og præsidenternes ven

Det har kongehuset afvist.

Selv siger prins Andrew, at han har 'stor sympati' med alle, der er påvirket af Epsteins opførsel.

- Hans selvmord har efterladt mange ubesvarede spørgsmål, og jeg har anerkender, at der er mange, der ønsker en afslutning, siger prinsen.

Britisk kongehus efter sex-skandale: - Afskyeligt

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind