Professor hakket til døde af islamister i Bangladesh

Et brutalt drab lørdag på 58-årig professor er kun det seneste i en række på sekulære aktivister i Bangladesh

Ukendte mænd hakkede lørdag en lokal universitetsprofessor ihjel i Bangladesh ved et angreb, der ifølge politiet er typisk for militante islamisters vold mod sekulære og ateister.

Den 58-årige universitetsprofessor Rezaul Karim Siddique, blev angrebet bagfra med macheter, da han kom gående fra sit hjem og var på vej op til busstationen i byen Rajshahi, hvor han underviste i engelsk på byens universitet.

- Han blev hakket mindst tre gange i nakken, som blev skåret 70-80 procent over, siger Rajshahi politikommissær, Mohammad Shamsuddin.

Siddique var ifølge politiet involveret i kulturprogrammer og havde oprettet en skole i Bagmara, der tidligere var bastion for den islamiske gruppe Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB).

Medlemmer af gruppen blev anholdt sidste år for at have angrebet en katolsk præst.

Shamsuddin siger, at politiet ikke har navngivne mistænkte, men at angrebet er foregået efter sammen mønster, som militante islamister har brugt tidligere.

En ung jurastuderende og onlineaktivist, Nazimuddin Samad, der havde skrevet negativt om islam på sin Facebook-side, blev brutalt dræbt i Bangladesh tidligere på måneden. Den 26-årige aktivist blev dræbt på åben gade i hovedstaden Dhaka.

- Mindst fire overfaldsmænd hakkede en machete i hovedet på Nazimuddin Samad, sagde Syed Nurul Islam fra Dhakas lokale politi til AFP for to uger siden.

Han skulle angiveligt være blevet slået ihjel på grund af sine meget åbne ateistiske holdninger i landet, der har et stort muslimsk flertal.

Det brutale drab er kun det seneste i en række drab på sekulære aktivister i Bangladesh.

I 2015 blev mindst fire bloggere og en redaktør dræbt efter at have ytret sig negativt om islam på nettet.