Prostitution og tyveri: 19 børn handlet til Danmark

Ni handlede børn er blevet udnyttet til kriminalitet, tre tvunget til at gøre rent eller arbejde i restaurant og syv blev tvunget til at sælge sex

Nye tal fra Center mod Menneskehandel under Socialstyrelsen viser, at man siden 2009 har registreret 19 mindreårige, der er handlet til Danmark. Sidste år fandt man fem drenge og en pige og i 2014 en dreng på bare 12 år.

- Handlede børn er, i forhold til de voksne, nemmere at lokke og bedrage. Nogle er sårbare og har måske også været gadebørn i hjemlandet. De kan også være loyale og afhængige af deres udnytter og er derfor svære at få til at fortælle, hvad de har været udsat for, siger konsulent Hanne Mainz til Metroxpress.

Bagmændene kender man kun lidt til ud over at et dansk par blev dømt for at handle en 17-årig pige fra Slovakiet til prostitution.

Flest kommer fra Nigeria, Rumænien og Marokko. Center mod Menneskehandel støder på børnene efter henvendelser fra især Røde Kors asylafdeling og politiet.

- Flere har rejst alene i mange lande, ofte over længere tid og det kan være et tegn på at der kan være noget galt. Det er ikke ret mange udsatte, fattige 15-17 årige, der har penge til at rejse fra land til land, siger hun til Metroxpress.

Politiet anholder bagmænd i prostitutionssag

Når de handlede børn er fundet, forbereder man en hjemsendelse ofte i samarbejde med en social organisation i hjemlandet.

Foreningen HopeNow mener at regeringen bør tilbyde handlede børn asyl.

- Der vil altid være en fare for retraficking - det kan være familien bevidst eller ubevidst har handlet barnet hertil. Man skal ikke sende dem tilbage i løvens gab, siger stifter Michelle Mildwater til Metroxpress.